Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Звітуючи про підсумки роботи, Віталій Кличко розповів про розвиток smart-інфраструктури столиці

19 грудня 2018 року, 12:20

Київ продовжує успішно розвивати smart-інфраструктуру міста. Про це розповів мер столиці Віталій Кличко звітуючи про підсумки роботи міської влади за минулий рік.

«Загалом, три роки розбудови smart-інфраструктури столиці принесли чимало досягнень. Це – і відкритий бюджет та електронна черга у дитсадок, електронний запис до лікаря, система відеоспостереження «Безпечне місто», інтерактивна карта роботи комунальної техніки, багато іншого. Це ті прикладні речі, що впливають на ефективність управління містом. І головне – на якість життя у столиці», – зазначив Віталій Кличко.

Він наголосив, що велику увагу міська влада приділяє, зокрема, втіленню програми «Безпечне місто». У Києві вже встановили 6,8 тис. камер відеоспостереження. Вся інформація з них надходить до міського дата-центру, де зберігається. Користуються цією інформацією і правоохоронні органи.

«Є у нас камери і з функцією розпізнавання обличь, номерів авто, із системою фіксації швидкості. За інформацією, наданою поліцією Києва, завдяки проекту «Безпечне місто», рівень злочинності у столиці, у порівнянні з 2016 роком, знизився на 56%. Тобто, відеоспостереження допомагає забезпечувати порядок та безпеку в місті», – сказав мер.

Також він зазначив, що камери допомагають і в управлінні багатьма процесами у місті.

«Наприклад, два тижні тому ми відкрили новий Диспетчерський центр моніторингу роботи комунального транспорту. У цьому центрі опрацьовують данні GPS-трекерів, встановлених на автомобілі спецтехніки, і таким чином моніторять розташування та маршрути руху комунальної техніки. Тепер ми маємо можливість – і через гео-систему, і завдяки відеокамерам – повністю контролювати роботу спецтехніки. Особливо це допомагає більш ефективно прибирати місто під час снігопадів. І це теж новий інструмент smart-city», – розповів мер столиці.

Також Віталій Кличко зазначив, що Київ – перше місто в країні, яке кілька років тому повноцінно запровадило систему «Відкритий бюджет».

«Усі надходження і витрати з міського бюджету кожен киянин може побачити онлайн, у відкритому доступі. Данні в системі актуальні і максимально захищені. Кожного дня інформація до системи надходить із Державного казначейства. Система налаштована так, що є можливість переходу до інформації у системі електронних закупівель і можна подивитися, навіть, як відбувся той чи інший аукціон. Можна дізнатися, на що і скільки витратили коштів у тому чи іншому районі, у школі, на комунальному підприємстві», – сказав Віталій Кличко.

Ще одним важливим інструментом у забезпеченні прозорості процесів управління у столиці стала система електронних закупівель ProZorro, яку запровадили у рамках Kyiv Smart City.

«Сьогодні 1800 структурних підрозділів міста здійснюють закупівлі через ProZorro. За період впровадження системи у столиці вже зекономили понад 3,8 мільярда бюджетних коштів», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]