Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Голосіївському районі вулицю Гвардійську перейменували на честь Карпатської Січі

20 червня 2023 року, 12:16

У Голосіївському районі вулицю Гвардійську перейменували на честь Карпатської Січі. Таке рішення ухвалили 64 депутати Київської міської ради.

Назва «вулиця Гвардійська» є типовою для вулиць у різних населених пунктах держав колишнього срср, несе згадку про радянських гвардійців і є типовим зразком радянського мілітарного наративу. Для деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в застосунку «Київ Цифровий» користувачі обрали нову назву вулиці. Серед варіантів перейменування найбільшу кількість, а саме 17 123 голоси, набрала пропозиція назви «Карпатська Січ».

Нова назва запропонована на честь української парамілітарної організації та військового формування на Закарпатті в 1938-1939 роках, яке відіграло визначну роль у боротьбі за незалежність України в Закарпатському краї. Від моменту проголошення незалежності Карпатської України 15 березня 1939 року виконувала роль її Збройних Сил. Зараз таку ж назву носить 49-й окремий стрілецький батальйон «Карпатська Січ» – український добровольчий підрозділ Сухопутних військ Збройних Сил України.

Нагадаємо, зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]