Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

21 листопада у столиці відбудеться щорічний фестиваль «Арт проти насильства»

20 листопада 2018 року, 14:37

Напередодні акції «16 днів проти насильства» 21 листопада у Києві відбудеться щорічний фестиваль «Арт проти насильства». Мета фестивалю – привернути увагу до проблеми насильства, захисту життя і здоров’я жінок, попередження дискримінації. Про це повідомили у Київському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (КМЦСССДМ).

О 16:30 у рамках заходу розпочнеться прес-конференція за участю представників київської міської влади, активісток та експерток національного та міжнародного рівнів. На ній будуть розглянуті ситуації із насильством щодо жінок в Україні. Зокрема, торкатимуться проблеми високого рівня стигми та дискримінації стосовно наркозалежних жінок та бар’єрів в отриманні допомоги у ситуаціях насильства, а також толерантності до людей із залежностями.

О 17:00 відбудеться театральна вистава-перформанс «Спляча красуня» за участю непрофесійних акторів та музичний концерт молодих сучасних виконавців.

За сприяння Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та під час фестивалю відбудеться виставка творчого соціально-інформаційного проекту «Ґудзик», створеного ГО «Соціальна агенція «СНІД-ДОПОМОГА», БО «Київська Мережа ЛЖВ», соціальною медіастудією «СМС», що працює на базі Київського правобережного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді.

Проект «Ґудзик» є візуалізацією факту насильства, який трансформується у психоемоційний ресурс щодо подолання негативних наслідків насильства. Масштабні картини, яскраві, самобутні, створені з ґудзиків, стають символом перетворення життя жінки.

У заході візьмуть участь начальник Служби у справах дітей та сім’ї КМДА Валерій Танцюра, директор Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ярослава Колобова.

Організатори заходу: ГО «Клуб «Еней», БО «Позитивні жінки», БФ «Надія та Довіра», БО «Благодійний Фонд «ВОЛНА» за фінансової підтримки БФ «Відродження».

Нагадуємо, Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» проводиться щорічно із 25 листопада до 10 грудня.

Місце проведення: м. Київ, просп. Перемоги 82-84 (парк «Нивки»), концерт-хол «Allegro».

Акредитація для ЗМІ за тел: 097- 528-96-09; 063-349-55-69.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]