Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Безпека під час проведення Маршу КиївПрайд – спільне завдання організаторів, правоохоронців та міської влади – Микола Поворозник

05 червня 2024 року, 16:33

Безпека під час проведення Маршу рівності – спільне завдання організаторів, правоохоронців та міської влади. Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Столиця завжди підтримувала пріоритети європейського розвитку. В умовах воєнного стану ми не відступаємо від цих цінностей і розуміємо, що всі мають право бути почутими. Особливо, коли йдеться про права людей. Однак саме безпека – першочергове завдання міської влади та організаторів абсолютно всіх заходів. Це – головна умова. Винятків не може бути. Тому сьогодні ми зібралися разом з організаторами Маршу рівності і правоохоронцями, щоб знайти оптимальний варіант безпечного проведення заходу», – розповів Микола Поворозник.

Він підкреслив – аби уникнути можливих провокацій, міська влада не може погодити проведення заходу в Київському метрополітені. Зокрема, з міркувань безпеки, як учасників Маршу, так і пасажирів. Адже метрополітен – об'єкт подвійного призначення та частина критичної інфраструктури міста. Тому організаторів попросили окремо відпрацювати з правоохоронними органами альтернативні варіанти місця проведення.

«Ми щиро вдячні міській владі за організацію зустрічі дотичних до події сторін щодо мирної правозахисної події Маршу КиївПрайд. На шляху України до Європейського Союзу важливо знати, що права людини залишаються однією з ключових цінностей як громадянського суспільства, так і влади. Ми впевнені, що разом із правоохоронними органами знайдемо можливість реалізувати безпечний марш і продовжувати нашу боротьбу задля рівності й перемоги», – зазначила голова правління ГО «КиївПрайд» Анна Шаригіна.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]