Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент суспільних комунікацій поділився досвідом роботи VcentriHUB із громадами Київщини

09 лютого 2023 року, 11:29

Департамент суспільних комунікацій КМДА презентував роботу громадських просторів VcentriHUB територіальним громадам Київщини. Про діяльність міських хабів приїхали дізнатися представники 5 громад – Фастівської, Коцюбинської, Білоцерківської, Бучанської та Гірської.

Учасники ознайомилися із виставкою «Київ – незламне серце Європи» на залізничному вокзалі столиці, яку підготував Департамент, а також відвідали VcentriHUB, які функціонують у трьох районах столиці.

«Ми завжди охоче ділимося досвідом та показуємо можливості й потенціал громадських просторів VcentriHUB. Це інструмент, який допомагає налагодити системний партнерський діалог «влада-громада», і попит від громадянського суспільства на проведення заходів у хабах яскраво це демонструє. Ми спеціально будували програму презентації так, щоб наші колеги могли побачити кожен із VcentriHUB, зрозуміти атмосферу, ознайомитися із технічними можливостями та напрямами заходів», – розповів директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк. 

Він підкреслив, що Департамент націлений на розвиток інформаційної, експертної та комунікаційної співпраці, аби розширювати мережу VcentriHUB як у столиці, так і за її межами. Адже громадські простори дають можливість краще реагувати на локальні ініціативи та швидко адаптуються до потреб сьогодення.

«Під час війни є дуже велика цікавість у муніципалітетів, як спілкуватися з громадянським суспільством. Зараз сільські, селищні, міські ради розуміють, що треба працювати разом із громадянським суспільством, треба систематизувати цю роботу і добре, що є партнер у вигляді Києва, який може поділитися досвідом, щось підказати, надати проєктні документи, виступити партнером. Сьогодні представники з 5 громад переймають досвід діяльності громадських просторів, а в майбутньому, я переконана, це будуть не тільки представники з Київщини, а й усієї України, адже запит є дуже великий», – зазначила виконавча директорка асоціації «Київська агломерація» Інна Скляр. 

Наразі VcentriHUB функціонують у трьох районах Києва – Шевченківському, Оболонському та Голосіївському. Перший із громадських просторів був відкритий у 2020 році, а третій, попри повномасштабну війну, – у серпні минулого року, із залученням меценатських коштів. За цей час у хабах було проведено майже 2,5 тисячі заходів, у яких взяли участь близько 73 тисяч осіб. Стежити за анонсами подій, які проходять у хабах, також можна у Telegram-каналі Центру комунікації: https://t.me/VCENTRI.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]