Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Для столичної підземки закуповують нові вагони за кредитом ЄБРР

10 червня 2021 року, 15:00

Для КП «Київський метрополітен» закуповують нові вагони за кредитом Європейського банку реконструкції та розвитку. Зокрема, залучається кредит ЄБРР у розмірі до 50 млн євро для закупівлі нових вагонів метро. Відповідне рішення підтримали сьогодні депутати Київської міської ради.

Так, депутати Київради погодили Кредитний договір, Договір гарантії, відшкодування та підтримки проекту та Договір про погашення заборгованості, укладені цього року в рамках підготовки інвестиційного проекту «Модернізація міського транспорту м. Києва II».

 «Місто продовжує процедуру отримання нових вагонів метрополітену за кредитом ЄБРР. Нагадаю, що 50 вагонів закуповується 2 лотами: 5 поїздів із окремих вагонів та 5 поїздів – із прохідними вагонами. Тендерна процедура проходить на майданчику ЄБРР. Наразі перший етап завершено. Проходить опрацювання пропозицій учасників», – повідомив директор КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

Нагадаємо, що в лютому цього року Київрада надала гарантії ЄБРР для отримання Києвом кредиту на нові вагони метро. Як зауважив директор Департаменту фінансів Володимир Репік, реалізація цього інвестиційного проекту матиме відчутний ефект вже в короткостроковій перспективі і дасть можливість поліпшити транспортне обслуговування киян і гостей столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]