Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Фестиваль німецького кіно, їжі, музики та форум культурних інновацій: Тиждень лейпцизьких проєктів відбудеться у травні 2022 року 

12 жовтня 2021 року, 14:01

Фестиваль німецького кіно, форум культурних інновацій, концерти та фестиваль їжі – Київ готується прийняти тиждень лейпцизьких проєктів у травні 2022 року. Плани та очікування від продовження святкування 60-річчя побратимства української столиці з Лейпцигом обговорили представники київської делегації на чолі із заступником голови КМДА Валентином Мондриївським та представниками Департаменту культури міста Лейпцига.

«Лейпциг – один із найдавніших партнерів Києва, і особливе місце у наших відносинах посідає саме культурне співробітництво. У рамках Днів Києва у Лейпцигу ми провели зустрічі з представниками Департаменту культури Лейпцига, зустрілися з керівництвом  музею Шумана та музею Мендельсона, відвідали Центр єврейської культури – будинок Аріовича, центр мистецтва «Шпіннерай». Досвід цих інституцій надзвичайно цікавий для української столиці – ми вже почали напрацьовувати варіанти співпраці та створення спільних проєктів. Ми вже готуємося приймати тиждень лейпцизьких проєктів у Києві, який запланований на кінець травня 2022 року», – зазначив Валентин Мондриївський.

За його словами, однією з основних локацій проведення Днів Лейпцига в Києві стане кінотеатр «Лейпциг» у Святошинському районі. Там планують провести фестиваль німецького кіно. Також розглядають варіант проведення у парку «Інтернаціональний», що поблизу кінотеатру «Лейпциг», фестивалю саксонської та української кухні, а також організації інших активностей для відвідувачів, серед яких, наприклад, воркшопи від німецьких дизайнерів зі створення DIY-меблів.

«Культурні інституції Лейпцига мають великий досвід у створенні проєктів, які сприяють залученню громадян до культурних процесів. І цей досвід для нас є дуже цікавим. На прохання лейпцизьких колег, ми вже вивчаємо можливість створення у кінотеатрі «Лейпциг» публічного простору, який би став осередком лейпцизької культури у Києві та місцем для діалогу громадськості з міською владою через культурні ініціативи», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він також розповів про ідею організації форуму креативних індустрій та культурних інновацій, де представники культурних інституцій Києва та Лейпцига зможуть не просто обмінятися досвідом, а й створити реальні колаборації та започаткувати спільні проєкти.

Нагадаємо, що Київ та Лейпциг відзначають 60-річчя побратимства. У рамках святкування 9-12 жовтня у Лейпцигу проходять Дні Києва. Стартували заходи з відкриття фотовиставки київського фотографа Михайла Марківа  «Демократія київських вулиць» за участю Київського міського голови Віталія Кличка. Також мер Києва Віталій Кличко виступив у Лейпцигу з промовою про демократію на заході з нагоди річниці початку мирної революції 1989 року в НДР.

Також у рамках святкування Валентин Мондриївський відкрив виставку київських ілюстраторів у приміщенні Нової ратуші Лейпцига та презентував ретроспективне видання «Поліфонія міського партнерства Лейпциг-Київ 60 років».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]