Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інспектори благоустрою за 22 листопада внесли близько 630 приписів щодо несвоєчасного прибирання снігу (+фото)

22 листопада 2023 року, 18:11

Після початку опадів інспекція благоустрою посилено контролює очищення вулиць столиці від снігу та ожеледиці. Загалом, за сьогодні, 22 листопада, фахівці зафіксували близько 630 випадків порушень Правил благоустрою в частині прибирання снігу. Про це повідомив директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов.

«Під час снігопадів наш головний пріоритет – зробити місто безпечним. Інспектори благоустрою від самого ранку контролюють прибирання вулиць у посиленому режимі. Особлива увага приділяється якості прибирання транспортних магістралей, зупинкових комплексів, територій біля навчальних закладів та медичних установ. За день інспекція внесла близько 630 приписів та склала майже 55 протоколів. Закликаю керівників підприємств бути відповідальними та оперативно реагувати на погіршення погодних умов», – розповів Михайло Буділов.

Він також додав, що від початку опадів до роботи задіяли близько 5 000 працівників комунальних служб. Також наслідки снігопаду долали понад 450 одиниць техніки. Із них – 325 одиниць техніки КК «Київавтодор», 56 одиниць техніки КП УЗН та техніка керуючих компаній районів. Використали більше тисячі тонн посипкового матеріалу.

Нагадаємо, що в разі відмови балансоутримувача прибрати територію від снігу та накрижень, інспектор складає протокол про адміністративні правопорушення за ст. 152 КУпАП. Кожен протокол тягне за собою накладення штрафу: для фізичних осіб – від 340 до 1 360 грн, на посадових осіб та підприємців – від 850 до 1 700 грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]