Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку року від киян надійшло майже три тисячі звернень і зауважень щодо розміщених МАФів (+фото)

25 вересня 2023 року, 18:03

Міська влада продовжує системну роботу з демонтажу МАФів біля станцій метрополітену, що є укриттями для громадян, та в інших місцях, де того вимагають безпекові норми та відповідне рішення Ради оборони міста Києва. Після демонтажу території облаштовуються як громадські простори із зеленими зонами. Адже сьогодні суспільний запит впорядкування питання кількості тимчасових споруд, особливо в центральній частині міста, досить великий. Про це сьогодні зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що рішення Ради оборони міста Києва спрямоване на те, щоб входи до станцій метрополітену були вільними – поспішаючи, у людей не має бути перепон на шляху до укриття. На шести станціях метро тимчасові споруди вже демонтовані.

«Існує суспільний запит на те, щоб подібна робота продовжувалася, управлінські рішення базуємо на відгуках громади. Окрім станцій метрополітену, це стосується і місць, де проходять інженерні мережі – їх необхідно звільнити від сторонніх надбудов тощо. Йдеться також про місця, де проходять ремонти: автошляхи, тротуари, зелені території та об’єкти інфраструктури. Однак має бути баланс інтересів між запитом громадськості та представниками підприємницької сфери. Для цього працює відповідна комісія, куди приходять з аргументами підприємці, і в умовах конструктивної дискусії встановлюється компромісне рішення», – пояснив Петро Пантелеєв.

Із початку 2023 року від киян надійшло майже три тисячі звернень і зауважень щодо розміщених МАФів, а також накопиченого ними сміття на території. Тому міська влада, враховуючи їх, приймає відповідні рішення.

Нагадаємо, минулого тижня на Сирці мешканці направили колективне звернення щодо необхідності демонтажу МАФів на вулиці Дорогожицькій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]