Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ готується до можливого переходу в «червону» зону – Ганна Старостенко

22 жовтня 2021 року, 16:13

На сьогодні у столиці фіксується зростання кількості випадків захворюваності на COVID-19 та госпіталізацій у лікарні. Зокрема, кількість ліжок, обладнаних киснем, уже заповнена на 65,7%. Якщо такий показник триматиметься принаймні три дні або зростатиме надалі, місто може перейти до червоного рівня епіднебезпеки. Водночас остаточне рішення прийматиме Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

«Лише за останню добу у нас госпіталізовано з підозрою на COVID-19 або з підтвердженим діагнозом 657 пацієнтів. Це дуже велика кількість, і більшість із них потребують кисневої терапії», – сказала вона.

При цьому Ганна Старостенко розповіла, що на сьогодні у Києві визначено 21 заклад охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів, хворих на COVID-19. І місто працює над тим, аби збільшити кількість ліжок і забезпечити безперебійну роботу медичної системи.

«Протягом попередніх місяців і влітку Київ не зупиняв підготовку до нової хвилі – ми нарощували потужності, закупали необхідне обладнання, встановлювали кисневі станції у лікарнях, проводили централізований кисень. Водночас розгорнули розгалужену мережу вакцинальних центрів і пунктів щеплення», – наголосила вона.

За словами заступниці голови КМДА, на сьогодні у столиці діє 148 пунктів щеплення, 21 міні-вакцинальний центр, Центр масової вакцинації, створений на базі МВЦ, працюють 53 мобільні бригади, а також 32 тимчасові вакцинальні пункти в торговельно-розважальних центрах і Центрах надання адміністративних послуг.

«Ми дуже вдячні нашим медикам, які працюють фактично без вихідних, киянам, які відповідально ставляться до власного здоров’я та здоров’я своїх близьких, а також представникам бізнесу, які готові сприяти і долучатися до вакцинальної кампанії міста», – додала Ганна Старостенко.

Вона також підкреслила, що в разі переходу Києва до «червоної» зони введені протиепідемічні обмеження стосуватимуться невакцинованих осіб:

«У кожного наразі є вибір: або вакцинуватися і жити звичним життям, або ізолюватися вдома чи кожні три доби робити ПЛР-тести. Ще раз закликаю всіх містян не зволікати та вакцинуватися».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]