Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ очікує майже 6 млн туристів у 2018 році

30 травня 2018 року, 16:46

Київ очікує на 5,8 млн туристів у 2018 році. Про це повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

«Цього року ми чекаємо, що місто Київ відвідає близько 6 млн туристів: 1,8 млн іноземних і 4 млн внутрішніх. Це на 46% більше, ніж минулого року! Радий констатувати, що кількість гостей нашого міста з кожним роком зростає, і це, в тому числі, завдяки роботі управління туризму в частині промоції столиці як на теренах України, так і за кордоном», – розповів Олексій Резніков.

Він нагадав, що минулого року до столиці України завітало 4,1 млн туристів – близько 1,6 млн іноземних і більше 2,5 млн внутрішніх.

Він сказав, що враховуючи такі події, як фінали Ліги Чемпіонів, немалі зусилля були спрямовані на промоцію Києва, яка увінчалася успіхом.

«Для просування був обраний європейський регіон, а таргетовані були саме ті користувачі європейського сегменту мережі Інтернет, які цікавились суміжними темами (Київ, Україна, туризм, фінал Ліги Чемпіонів, відпочинок на вихідних тощо). Було обрано декілька майданчиків для промоції міста Києва: туристичний портал міста Києва (http://visitkyiv.travel) дав нам 852 тис. переглядів сторінок сайту, портал ID-карти туриста KyivPass (http://kyivpass.com) – понад 235 тис. переглядів сторінок сайту», – додав Олексій Резніков.

Окрім того, він розповів, що створена спеціально у рамках фіналу Ліги Чемпіонів 2017/2018 сторінка http://photocontest.kiev.ua залучила 22 тисячі користувачів, з яких майже 2,5 тисячі взяли участь у фотоконкурсі.

Щодо Facebook-просування, сторінка Туристичного порталу міста Києва отримала охоплення у 1,5 млн цільових користувачів.

«А до кінця травня всі ці показники збільшаться ще на 12-17%», – повідомив заступник голови КМДА.

Також він повідомив, що туристичній збір за 5 місяців поточного року збільшився на 27%, порівняно з аналогічним періодом 2017-го, і становить 13,428 млн грн.

«За 5 місяців минулого року ми отримали 10,551 млн від туристичного збору. Вже цьогоріч, за аналогічний період, сума збільшилася на 2,878 млн до 13,428 млн гривень. Це прекрасний показник. Річний план у 30 млн гривень від туристичного збору буде виконаний однозначно», – підсумував Олексій Резніков.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]