Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ запроваджує  нові протиепідемічні обмеження щодо пасажирського транспорту, а також роботи магазинів та аптек 

21 березня 2020 року, 19:57

Київ запроваджує нові протиепідемічні обмеження для недопущення розповсюдження коронавірусу. Зокрема: пасажирський транспорт столиці перевозитиме лише працівників підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста.

У продуктові магазини та аптеки пускатимуть покупців у розрахунку одна особа на 10 кв. м. площі приміщення. Користуватися дитячими та спортивними майданчиками тимчасово забороняється. Всі ці обмеження зафіксовані у протоколі постійної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

З понеділка, 23 березня, громадський транспорт столиці перевозитиме виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя міста. Це – медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, фахівці сфери ЖКГ, люди, які працюють у продуктових магазинах та аптеках, на стратегічних підприємствах тощо.

Для таких перевезень розроблені маршрути громадського транспорту, схему яких опубліковано за посиланням: https://kyivcity.gov.ua/dorohy_transport_ta_parkovky/robota_transportu_na_chas_protiepidemichnikh_obmezhen/

Їздити в транспорті вони зможуть тільки за наявності спеціального квитка для проїзду в міському транспорті, посвідчення особи, а також за наявності засобу індивідуального захисту – медичної маски.

Щоб забезпечити працівників спеціальними квитками, керівники таких підприємств мають звернутися до профільних департаментів КМДА (Департамент охорони здоров’я, Департамент житлово-комунальної інфраструктури, Департамент промисловості та розвитку підприємництва) або до Управління з питань цивільного захисту, чи за місцем розташування – до районних в м. Києві державних адміністрацій.

Департаменти, Управління та РДА, а також органи державної влади, місцевого самоврядування, в тому числі за зверненнями керівників підприємств, установ, організацій, які забезпечують життєдіяльність країни та міста Києва, сформують пропозиції щодо необхідної кількості спеціальних квитків та передадуть їх до Департаменту транспортної інфраструктури, яке забезпечить видачу спеціальних квитків підприємствам.

Варто наголосити, що мова йде лише про ті підприємства, установи та організації, що забезпечують життєдіяльність міста та країни.

Із 00:00 23 березня КП «Київпастранс» та комунальна служба перевезень КМДА, яка за необхідності залучить інших перевізників, забезпечуватиме перевезення осіб зі спеціальними квитками за визначеними маршрутами.

Національна поліція забезпечуватиме дотримання громадського порядку та обмежень на зупинках. Окрім того, у кожній одиниці наземного громадського транспорту будуть присутні не менше двох працівників Національної поліції та представник громадського формування «Муніципальна варта». Вони перевірятимуть спеціальні квитки, посвідчення особи та наявність засобів індивідуального захисту.

Звертаємо увагу, що немає жодних обмежень на пересування містом особистого транспорту, а також таксі. Те саме стосується і вантажного транспорту.

У продуктових магазинах та аптеках вводяться обмеження за кількістю відвідувачів. Так, у торговельних приміщеннях має знаходитися 1 особа на 10 кв. м. Керівники магазинів та аптеках мають дотримуватися цих обмежень, а також забезпечити виконання усіх раніше введених протиепідемічних заходів.

Доставка продуктів харчування, ліків, а також усіх необхідних товарів та засобів буде здійснюватися до магазинів, аптек, лікарень та інших установ соціальної сфери у звичайному режимі. Соціальні працівники, як і раніше, забезпечуватимуть продуктами харчування та іншими необхідними речами самотніх осіб похилого віку та паліативних хворих.

Державна установа «Київський міський лабораторний центр МОЗ України», Департамент охорони здоров’я, РДА та представники Національної поліції організують спільну роботу щодо своєчасного виявлення, обстеження та ізоляції осіб, які перебували в контакті з хворими, у яких лабораторне підтверджений випадок захворювання на коронавірус. Державна прикордонна служба надасть головному управлінню Держпродспоживслужби в місті Києві списки осіб, які повернулися з-за кордону з 10 березня.

У Києві забезпечать госпітальну базу із розрахунку 1000 осіб.

Також до покращення епідемічної ситуації у столиці забороняється користуватися дитячими та спортивними майданчиками, розташованими у парках та скверах та на прибудинкових територіях.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]