Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила План дій із досягнення рівності та імплементації Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті територіальної громади Києва на 2024-2026 роки

14 грудня 2023 року, 19:20

Київська міська рада затвердила План дій з досягнення рівності та імплементації Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті територіальної громади міста Києва на 2024-2026 роки. Таке рішення було прийнято сьогодні, 14 грудня, на пленарному засіданні Київради більшістю депутатів.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, у 2019 році Київрада приєдналась до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад, взявши на себе зобов’язання розробити План дій для досягнення рівності.

«Наразі ми визначили пріоритети плану дій і передбачили ресурси для досягнення фактичної рівності. Це означає впровадження в політичній, економічній, соціальній і культурній сферах життя територіальної громади політики щодо забезпечення рівності жінок й чоловіків на місцевому і регіональному рівні за допомогою методології, розробленої Радою європейських муніципалітетів і регіонів та її комітетом у справах жінок. Наші дії будуть спрямовані на забезпечення відчутних покращень у наданні послуг різним групам жінок і чоловіків у столиці. Продовжуємо поширювати політику людиноцентричності, зокрема в таких сферах повсякденного життя як безпека, громадський транспорт, сфера праці та охорони здоров’я. Київрада буде коригувати нормативно-правову базу для ще більшого залучення, представництва і включення жінок до всіх сфер політичного і публічного процесів прийняття рішень. А також розширювати співпрацю з партнерами з публічного і приватного сектора, громадськими організаціями з метою більш ефективного сприяння рівності жінок і чоловіків у всіх аспектах життя», – наголосив Володимир Бондаренко.

Він додав, що звіт про стан виконання плану дій буде розміщуватись на офіційних вебсайтах структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районних в місті Києві державних адміністрацій у формі відкритих даних.

Із Планом дій із досягнення рівності та імплементації Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті територіальної громади міста Києва на 2024-2026 роки можна ознайомитись за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]