Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: Стратегія відновлення Києва – це саме про розвиток, а не тільки про відбудову зруйнованих об’єктів

24 квітня 2023 року, 13:39

Заступник міського голови – секретаря Київської міської ради Володимир Бондаренко виступив на Весняній конференції «METREX 2023». Конференція проходить із 23 до 26 квітня у Вроцлаві (Польща).

Як зазначив Володимир Бондаренко, враховуючи суттєві руйнування, як житлової, так і інженерної інфраструктури у низці міст, що утворюють Київську агломерацію, столиця на сьогодні приймає більше навантаження на себе, ніж це було до початку повномасштабного вторгнення.

«Паралельно із цим ми відчуваємо, що надолужити час, втрачений для розвитку, буде вкрай важко. І коли ми говоримо про відновлення – це саме про розвиток, а не тільки про відбудову зруйнованих будівель та об’єктів інфраструктури. Це про майбутнє, яке точно буде. Якщо ми будуємо Київ, як сучасне велике місто – центр агломерації, ми вже маємо думати про післявоєнний план. Наразі спільно з експертами завершили створення Стратегії відновлення Києва, яка буде невдовзі представлена вже для обговорення громади. Це комплексний документ, який регулюватиме післявоєнний рух столиці. Програма економічного зростання дозволить забезпечити трансформаційні зміни. Одним із пріоритетів є повернення мешканців, а також перетворення Києва на своєрідний магніт за умови прозорості ключових процесів», – наголосив Володимир Бондаренко.

Він розповів, що українські міста мають право самі визначити напрями відновлення, оскільки вже демонструють більшу підготовленість. Зокрема, мер Києва Віталій Кличко вже залучив багатьох міжнародних партнерів, які готові підтримувати Україну надалі. 

«На період до завершення війни ми маємо чітке розуміння першочергових проєктів, втілення яких можливо як в рамках Брюссельської платформи, так і поза нею, зокрема окремі проєкти вже співфінансує мерія Парижу. Це планування дає нам надію, що відновлення Києва після війни буде відбуватись доволі швидкими темпами. Це дає змогу дивитись у майбутнє з оптимізмом, бути сильними серед сильних. Спільними зусиллями ми подолаємо всі виклики та переможемо нове зло XXI століття», – наголосив Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]