Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Киянам нагадують про необхідність неухильно дотримуватися комендантської години, яка триває із 23:00 до 5:00

15 серпня 2022 року, 11:19

Комендантської години, яка в Києві триває із 23:00 до 05:00, необхідно дотримуватися неухильно, аби не наражати на небезпеку себе та інших містян. На цьому наголосив комендант міста Києва генерал-майор Віктор Плахтій.

«Нагадую, що із 23:00 до 5:00 перебувати на вулиці на в інших громадських місцях заборонено. Правоохоронці та військові використовують ці години для проведення контрдиверсійних і антитерористичних заходів. Тож порушники комендантської години наражають себе на небезпеку та створюють конфліктні ситуації із правоохоронцями та силами оборони міста. Пересуватися містом під час комендантської години можна тільки на автомобілі, який має спецперепустку!» – зазначив Віктор Плахтій.

Він нагадав, що виходити під час комендантської години можна тільки у разі отримання сигналу про повітряну тривогу, аби дістатися найближчого укриття. При цьому, обов’язково мати з собою документ, який посвідчує особу.

Нагадуємо, що Київ продовжує жити в умовах воєнного стану. Метрополітен у режимі перевезень працює із 06:00 до 22:00. Детальний графік руху поїздів та режим роботи станцій за посиланням: http://metro.kyiv.ua/node/103. Підземні станції як укриття працюють цілодобово. Уночі працює той же вестибюль, що й у денну зміну.

Прохід на станцію метро у комендантську годину (з 23:00 до 05:00) під час повітряної тривоги:

  • при вході в метрополітен як укриття необхідно обов’язково мати документ-посвідчення особи;
  • прохід на станції для укриття забезпечують правоохоронці. Контакт поліції розміщено біля входу. Також для виклику чергового можна скористатися дзвоником біля вхідних дверей.

Наземний громадський транспорт працює із 06:00 до 22:30. Під час повітряної тривоги наземний транспорт зупиняється.

Міська влада закликає киян планувати повернення додому заздалегідь, враховуючи обмеження та вимоги воєнного стану.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]