Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комісія з питань найменувань підтримала перейменування вулиць у Шевченківському та Дніпровському районах на честь Антона Цедіка та Юрія Поправки

01 листопада 2016 року, 12:21

Комісія з питань найменувань підтримала перейменування вулиць у Шевченківському та Дніпровському районах на честь Антона Цедіка та Юрія Поправки. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Комісії з питань найменувань під головуванням заступника голови КМДА Олексія Резнікова.

Члени комісії одностайно підтримали рекомендацію щодо винесення на громадське обговорення перейменування вулиці Ежена Потьє у Шевченківському районі на честь Антона Цедіка та вулиці Миколи Лебедєва в Дніпровському районі на честь Юрія Поправки.

Окрім того, на громадські обговорення рекомендовано винести найменування скверу на вул. Чорнобильська, 4/56 і 12 у Святошинському районі на «Сквер полеглих за Україну».

Довідково.

Антон Цедік – молодший сержант резерву Міністерства внутрішніх справ України, стрілець-санітар 2-го батальйону спеціального призначення НГУ «Донбас». 29 серпня 2014-го Герой загинув при виході з оточення під Іловайськом батальйону «Донбас» «зеленим коридором» між селами Многопілля та Червоносільське. Їхав у кузові автомобіля КРАЗ, коли російські окупанти відкрили вогонь по колоні.

Антонові було всього 27 років.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (27.11.2014, посмертно).

 

Юрій Поправка – Герой України, студент КПІ, учасник Революції гідності. Став однією з перших жертв війни на Сході України. Тіло закатованого російськими окупантами Юрія знайшли 22 квітня 2014 року разом із тілом Володимира Рибака.

Юрій разом із друзями поїхав до своєї дівчини до Харкова 16 квітня 2014, після цього з ним не було зв’язку. Як з’ясувалося пізніше, разом із Юрієм Дяковським і ще трьома товаришами Юрій вирушив до Слов’янська. 17 квітня Юрій потрапив у полон.

22 квітня 2014 року тіло Юрія було знайдено в річці Казенний Торець біля смт. Райгородок Донецької області з ознаками насильницької смерті разом із тілом горлівського депутата Володимира Рибака. Причиною смерті обох загиблих назвали комбіновану травму тіла внаслідок тортур, із подальшим утопленням ще живих непритомних потерпілих.

За наявними у слідства даними, до тортур і вбивства цих людей причетні представники російського угруповання, яке захопило будівлю СБУ в місті Слов’янську.

Юрію було всього 18 років.

Вічна пам’ять Героям.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]