Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Костянтин Усов: Ми нікому не дозволимо руйнувати велодоріжки та тротуари, які належать киянам

10 травня 2021 року, 18:37

Скандальна ситуація із самовільним будівництвом та знищенням велосипедної доріжки на проспекті Перемоги, 67 перебуває на контролі міської влади. Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов, який прибув на місце акції протесту велоспільноти, де активісти з ломами та лопатами відстоювали велодоріжку, пішохідний тротуар та частину газону поруч із ЖК «Сан-Франциско».

«Парковка, побудована нахабним чином із порушенням правил ПДР і без погодження з містом, є незаконною та щохвилини створює аварійну ситуацію для автомобілістів», – зазначив Костянтин Усов.

Заступник голови КМДА разом із заступником голови Департаменту міського благоустрою Михайлом Буділовим поспілкувалися на місці з поліцією та констатували, що приватні особи фактично вкрали ділянку, яка перебуває на балансі громади.

«Ми розуміємо, чому цей вандалізм відбувався вночі та у вихідні дні, але хочу застерегти усіх: ми нікому не дозволимо красти та руйнувати комунальну власність», – заявив Костянтин Усов.

Він також зазначив, що вже найближчим часом за його дорученням Центр організації дорожнього руху встановить обмежувальні бетонні блоки, щоб припарковані автомобілі не створювали аварійних ситуацій на проспекті Перемоги. У разі, якщо ці блоки зникнуть, буде відкрите кримінальне провадження, оскільки вони на балансі комунального підприємства.

Заступник голови КМДА запевнив, що розвиток велоінфраструктури – один із пріоритетів міста, і закликав повідомляти про всі факти самовільного захоплення тротуарів, велодоріжок та смуг громадського транспорту йому особисто.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]