Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ліквідація наслідків негоди у столиці: пошкоджено або повалено понад 780 дерев, тролейбусну контактну мережу відновлено

28 жовтня 2023 року, 18:38

Через негоду та шквальний вітер у Києві виявлено 294 повалене дерево, 487 – зазнали пошкоджень. У ліквідації наслідків буревію задіяно 34 одиниці техніки та 208 працівників Аварійно-диспетчерської служби КО «Київзеленбуд» і бригад КП УЗН районів столиці. Про це інформує комунальне об’єднання.

До Аварійно-диспетчерської служби КО «Київзеленбуд» від киян надійшло 97 дзвінків про пошкоджені дерева. Силами КП УЗН, лісопаркових господарств та Аварійно-диспетчерської служби КО «Київзеленбуд» ліквідовано наслідки пошкодження або падіння 587 дерев.

Рятувальники комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) «Київська служба порятунку» здійснили 24 виїзди щодо ліквідації наслідків негоди. Так, на 11 локаціях прибрали повалені дерева; на 11 – аварійні металеві конструкції; у двох випадках допомога не надавалась.

Фахівці ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у місті Києві відпрацювали 27 виїздів. Із них 15 стосувалися повалених дерев; 6 – аварійних металоконструкцій; у 6 випадках допомога не надавалась.

За інформацією КП «Київпастранс», громадський транспорт працює в повному обсязі. Пошкодження тролейбусної мережі, зафіксовані в кількох місцях, відновлено. Усі дороги наразі проїзні, обмежень руху немає.

Ліквідація наслідків негоди триває. Задіяні всі необхідні служби.

Також через екстремальні погодні умови поривами вітру був пошкоджений найбільший прапор України – попри те, що напередодні його приспустили для збереження цілісності. У міста підготовлене запасне полотнище замість пошкодженого на флагштоку головного прапора України. Його замінять одразу після поліпшення погодних умов.

Як раніше інформував мер Києва Віталій Кличко, через наслідки негоди зі шквальним вітром у столиці двоє загиблих, 7 мешканців отримали травми й переломи.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]