Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда привітала зі Днем святого Миколая дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та які позбавлені батьківського піклування

19 грудня 2022 року, 16:55

Заступниця голови КМДА Марина Хонда привітала із Днем святого Миколая вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації № 1. У Центрі перебувають діти, позбавлені батьківського піклування, які опинилися у складних життєвих обставинах, або від кого відмовилися батьки.

«Святий Миколай приходить до всіх дітей. Сьогодні свої солодкі подарунки отримали і вихованці нашого Центру, які також із нетерпінням чекають цього свята. У Центрі перебували 62 дитини, яких у перші дні повномасштабного вторгнення евакуювали. Але сьогодні, на жаль, тут вже є 32 вихованці, яких вилучили з родин, чиїх батьків позбавили прав або від кого відмовилися. І всі вони також заслуговують на свято. Я щиро бажаю всім дітям знайти свої родини і такі свята зустрічати в сімейному колі та затишку», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що протягом 2022 року, за даними районних Служб у справах дітей та сім’ї, у Києві було виявлено 105 дітей, які залишилися без батьківського піклування. Це, зокрема, діти, від яких відмовлялися в пологових будинках, або знайдені на вулицях. У 2021-му таких дітей було 93.

Водночас за цей час було усиновлено 37 дітей, а до сімейних форм виховання влаштовано 260 дітей.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]