Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда проінспектувала міські заклади, діяльність яких спрямована на підтримку соціально вразливих категорій киян (+фото)

29 березня 2019 року, 15:35

Заступник голови КМДА Марина Хонда проінспектувала три соціальні заклади, які фінансуються відповідно до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 рр., та діяльність яких спрямована на всебічну підтримку соціально вразливих категорій населення.

«Київ має бути комфортним містом для кожного його мешканця незалежно від соціального статусу, матеріального достатку, стану здоров’я, віку чи будь-яких інших ознак. Міська влада постійно працює над тим, аби кожному, хто живе та працює у столиці, було зручно, безпечно та комфортно. Особливу увагу ми приділяємо соціально вразливим категоріям киян та особам, які не можуть самостійно про себе подбати. Для їхньої підтримки, у тому числі, існує програма «Турбота». У рамках програми фінансуються соціальні заклади для проживання та соціально-побутового забезпечення людей, які потребують цієї підтримки», – наголосила Марина Хонда.

Так, під час інспекції заступник голови КМДА відвідала спеціалізований будинок для ветеранів війни та праці, громадян похилого віку та інвалідів на вул. Котельникова, 32/11 у Святошинському районі міста.

«У квартирах цього будинку мешкають 83 особи поважного віку, які отримують тут соціально-побутові та медичні послуги. Місто забезпечує їх ортопедичним взуттям, інвалідними візками, продуктовими наборами, адресною матеріальної допомогою тощо», – зазначила заступник голови КМДА.

Також вона відвідала будинок для ветеранів війни та праці, громадян похилого віку та людей з інвалідністю на вул. Їжакевича, 3 у Подільському районі. Тут розташовано 20 квартир, у яких наразі мешкають 13 самотніх громадян та людей з інвалідністю. Умови проживання громадян у цьому будинку максимально наближені до домашніх. Крім того, у будинку є медпункт, їдальня та перукарня.

Марина Хонда також відвідала Центр трудової реабілітації для розумово відсталих людей з інвалідністю м. Києва.

«Фахівці Центру створюють усі умови для всебічного розвитку підопічних та готують їх до самостійного життя. Допомагають формувати трудові навички у людей з інвалідністю, які досягли 18-річного віку, забезпечують їх зайнятістю. І вони залюбки займаються улюбленою справою, із запалом та наснагою беруться за будь-яку роботу, що пропонує Центр», – підкреслила заступник голови КМДА.

За її словами, щоденно тут проходять реабілітацію 80 осіб з інвалідністю. Протягом 2018 року Центр надав понад 17,5 тисяч соціально-побутових послуг.

Інспекція міських закладів, діяльність яких спрямована на підтримку соціально вразливих категорій киян

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]