Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: У Києві відкрили перші в Україні водійські курси для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах через війну (+фото)

14 вересня 2023 року, 10:42

У Києві відкрили перші в Україні водійські курси категорії В для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах через війну – «Права розширюють можливості». Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Цей пілотний проєкт – це не просто курси водіння, а можливість для 15 жінок отримати нову професію та стати ще більш мобільними, незалежними та впевненішими в собі. Також окремо передбачене інклюзивне навчання для 5 жінок з інвалідністю. Через війну ці жінки вимушені були переїхати з рідних міст та починати все з нуля. Вони втратили житло, роботу та постійні джерела доходу. Серед учасниць багато жінок самостійно виховують дітей з інвалідністю, пережили окупацію, мають скрутне фінансове становище. Вони потребують підтримки та допомоги, щоб відновитися після війни та почати нове життя», – зазначила заступниця голови КМДА.

Програма розрахована на жінок, які:

  • ще не мають водійського посвідчення;
  • хочуть його отримати з метою підвищення економічної спроможності;
  • бачать можливість покращити своє фінансове становище після отримання водійського посвідчення.

За її словами, із моменту оголошення конкурсу за три дні організатори отримали близько двох тисяч заявок. Первинним етапом відбору став аналіз анкет, фінальним – особистісні інтерв’ю.

«Учасниці дуже зацікавлені в навчанні та показують високу мотивацію. Курси включають як теоретичну, так і практичну підготовку, що забезпечить жінкам необхідні навички для безпечного керування автомобілем. Уже пройшли перше заняття – «Основи законодавства у сфері безпеки дорожнього руху». До кінця року учасниці після успішного складання іспиту отримають водійське посвідчення. Я бажаю всім жінкам, які беруть участь у цих курсах, натхнення, успіху та цікавого навчання!» – додала Марина Хонда.

Навчальні курси проходять у межах проєкту з розвитку економічної спроможності жінок «ВОНА хаб», що реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні за імплементації ГО «Інноваційні соціальні рішення», за ініціативи Київської міської державної адміністрації та фінансової підтримки Уряду Сполучених Штатів Америки (BHA).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]