Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Масові заходи у «жовтій» зоні: яких правил мають дотримуватися відвідувачі і організатори

20 грудня 2021 року, 15:53

Напередодні новорічних свят нагадуємо, яких правил мають дотримуватися відвідувачі і організатори масових заходів у період карантину.

Як відомо, у столиці продовжують діяти обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

У «жовтій» зоні проведення масових заходів дозволено лише за наявності в усіх учасників (організаторів, співробітників та відвідувачів) сертифіката про вакцинацію або негативного результату тестування на COVID-19 чи документа про одужання, крім осіб, які не досягли 18 років.

Відвідувачі мають чітко дотримуватися вказівок організаторів щодо дотримання протиепідемічних заходів.

Зокрема, на вимогу організатора мають надавати документи про підтвердження вакцинації, негативного результату тестування або одужання, документи, які підтверджують вік особи.

На відвідувачах масових заходів мають бути захисні маски або респіратори, які закривають ніс та рот.

Не можна відвідувати масові заходи у разі виникнення респіраторних симптомів (нежить, біль у горлі, кашель, чхання, підвищення температури тощо).

Організатори масових заходів повинні облаштувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками для відвідувачів, а також забезпечити маркування для дотримання дистанції не менше 1,5 метра.

Для уникнення черг рекомендується збільшити кількість пунктів вхідного контролю, а контроль вхідних квитків здійснювати безконтактним способом із використанням сканерів штрих-кодів електронних квитків.

Організатори також мають забезпечити дезінфекцію поверхонь, із якими контактують відвідувачі, у всіх громадських та службових зонах як то: стійки реєстрації, столи, стільці, ручки дверей, кнопки ліфтів тощо.

Працівникам перед початком робочої зміни мають проводити температурний скринінг безконтактним методом. При виявленні температури понад 37,2 або ознак респіраторних захворювань не можна допускати працівників до виконання обов’язків.

Працівникам мають забезпечити достатній запас засобів індивідуального захисту, рідкого мила, антисептиків тощо.

Організатори заходів та працівники зобов’язані бути одягнені у засоби індивідуального захисту та регулярно обробляти руки антисептиками.

Довідково.

Перелік протиепідемічних заходів під час проведення масових заходів (окрім спортивних) на період карантину затверджено Постановою санітарного лікаря України № 23 від 6 грудня 2021 року.

Харчування під час проведення заходів організовується відповідно до Протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину, затверджених постановою Головного санітарного лікаря України № 13 від 6 жовтня 2021 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]