Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Минулого тижня столичним метро скористалися майже 4,1 мільйона пасажирів, із яких понад 1 мільйон – пільговики

30 січня 2024 року, 18:00

Минулого тижня столичним метро скористалися майже 4,1 мільйона пасажирів, із яких понад 1 мільйон – пільговики. Про це інформує КП «Київський метрополітен».

Щоночі проходить робота з утримання інфраструктури підземки. Так, минулого тижня фахівці профільної служби підприємства замінили 13 шпал та 44 м рейки. Також триває плановий капітальний ремонт ескалаторів на станції «Палац спорту». Як нагадує підприємство, капітальні ремонти обладнання відбуваються кожні 10-11 років залежно від типу ескалатора.

Інтервал руху поїздів у будні дні, в години пік становить 02:30-03:00 хвилини, у міжпікові – 05:00-05:30 хвилин. У вихідні дні інтервал між поїздами вдень – 6-7 хвилин. Звертаємо увагу, рух поїздів «синьою» лінією здійснюється між станціями «Героїв Дніпра» – «Либідська», а між станціями «Теремки» – «Деміївська» працює «човниковий» рух поїздів з інтервалом 13 та 17 хвилин, залежно від напрямку руху.

Крім того, працює система компенсації поїздок через вимушені пересадки на станції метро «Либідська». Вартість проїзду залишається такою ж, як до ремонту «синьої» лінії, та становить не більше 8 гривень. Зазначимо, що йдеться про компенсацію проїзду в тимчасових маршрутах №№ 2-М, 60, 43-К та додаткові поїздки в метро на «синій» лінії.

Минулого тижня підприємство отримало попередні висновки науковців щодо можливих причин деформації тунелю між станціями «Деміївська» – «Либідська». Зокрема в попередніх висновках вказано, що причиною є неякісні проєктні рішення та будівельно-монтажні роботи спорудження конструкції тунелю цієї ділянки.

За попередніми проєктними рішеннями, планується заміна 27 м деформованого тунелю, де буде здійснена вставка прямокутної форми для забезпечення стабільної та надійної роботи в подальшій експлуатації під час пасажирських перевезень. Про будівництво нового тунелю не йдеться.

Разом з тим, підряднику поставлене завдання максимально оперативно здійснити відновлювальні роботи, однак один з пріоритетів – їхнє якісне виконання. У разі цілодобової роботи всіх залучених фахівців ремонт ділянки можливо закінчити у відведені 6 місяців. Усі докладають максимум зусиль для того, аби відновлювальні роботи були завершені в найкоротші терміни.

Наразі вже завершені першочергові протиаварійні стабілізаційні заходи з тимчасового підсилення тунелю зсередини. На поверхні повністю підготовлено будівельний майданчик, на якому виконують роботи з улаштування розвантажувальних плит та відповідного їх підсилення, перекладають кабельні мережі та інженерно-геологічні вишукування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]