Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Минулого тижня столичним метро скористалося більше 4,5 мільйона пасажирів, із яких понад 1,1 мільйона – пільговики

06 червня 2023 року, 16:26

Минулого тижня столичним метро скористалося більше 4,5 мільйона пасажирів, із яких  понад 1,1 мільйона – пільговики. Про це повідомляє КП «Київський метрополітен». 

За цей час, із 29 травня до 5 червня, було проведено необхідні планові ремонтні роботи, замінено 34 шпали, 3 бруси та 25 м рейки.  На станціях «Дружби народів» та «Шулявська»  тривають почергові капітальні ремонти ескалаторів.

На станції метро «Либідська» завершено встановлення сучасної лінійки турнікетів. Нове обладнання приймає всі способи оплати проїзду в метрополітені, зокрема:

  • транспортну карту;
  • Qr-квиток;
  • Qr-код, згенерований у додатку «Київ Цифровий»;
  • безконтактну банківську картку.

Також для входу можна скористатись мобільними додатками ApplePay та Google Pay.

Нагадаємо, що оператором оплати проїзду у громадському транспорті визначено КП «ГІОЦ», у разі виникнення запитань просимо телефонувати на гарячу лінію оператора (044) 366 55 55.

Інтервали руху поїздів у години пік у будні дні 3-4 хвилини, у міжпікові – 6-8 хвилин. У вихідні дні, вдень інтервал між поїздами  6-7 хвилин. Актуальна та детальна інформація про графік роботи метрополітену за посиланням: http://metro.kyiv.ua/node/7290.

Нагадаємо, що під час повітряної тривоги рух поїздів наземними ділянками призупиняється, а підземні станції працюють як укриття цілодобово.

Прохід на станцію в комендантську годину (із 00:00 до 05:00) під час повітряної тривоги такий:

  • при вході в метрополітен як укриття обов’язково необхідно мати документ – посвідчення особи;
  • прохід на станції для укриття забезпечують правоохоронці. Контакт поліції розміщено біля входу.

Напередодні Дня журналіста у вестибюлі станції метро «Золоті ворота» відкрилась фотовиставка «Україна: журналісти на передовій». Основна мета проєкту – це солідарність із журналістами, які роблять свою нелегку роботу в зоні бойових дій, із журналістами, котрі потрапили у ворожий полон, із медійниками, яким вдалося вирватися з окупованих і прифронтових територій та відновити діяльність своїх медіа, та загалом із усіма тими колегами, які потребують допомоги. Триватиме виставка до 18 червня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]