Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Дарницькій ТЕЦ триває реконструкція газоочисного обладнання та запроваджений онлайн доступ до екопоказників котлоагрегатів

31 серпня 2021 року, 16:19

На Дарницькій ТЕЦ триває будівництво третього електрофільтру котлоагрегату № 8. До кінця поточного року планується введення в експлуатацію електрофільтру, що дозволить зменшити викиди твердих частинок із ще одного котлоагрегату у 80 разів. Про це повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Дарницька ТЕЦ – одна з найстаріших у столиці. Вона працює понад 60 років. ТЕЦ постачає тепло промисловим підприємствам та житловим масивам Дніпровського та Дарницького районів. Станція опалює близько 8% житлової площі Києва. Це загалом понад 270 тисяч жителів Лівобережжя.

«Місто спільно з ТОВ «Євро-Реконструкція», оператором станції, три роки тому розпочало програму будівництва електрофільтрів, щоб вловлювати пил та зменшити обсяг шкідливих викидів. До кінця поточного року буде збудований третій з чотирьох запланованих електрофільтрів. Загальна вартість будівництва третього фільтру 129,5 млн грн. Фінансування робіт здійснюється в рамках інвестиційної програми ТОВ «Євро-Реконструкція»», – пояснює заступник голови КМДА.

Як повідомляють у «Євро-Реконструкції», будівництво двох високоефективних електрофільтрів вже дало можливість наполовину знизити викиди пилу. На сьогодні на сайті компанії дані про екологічні показники концентрації речовин у вигляді суспендованих твердих частинок (пил) котлоагрегатів №№ 5, 6, 7 доступні в онлайн-режимі.

Також у майбутньому планується встановлення систем сіркооочистки та азотоочистки із доведенням концентрації викидів зазначених речовин до європейських норм. Після завершення комплексної реконструкції концентрації викидів пилу від теплоелектроцентралі будуть повністю відповідати європейським нормам. А Дарницька ТЕЦ ТОВ «Євро-Реконструкції» буде першою вугільною ТЕЦ, яка відмовиться від використання золовідвалу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]