Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Підготовка міського господарства столиці до наступної зими має бути ще більш відповідальною, враховуючи втрати і пошкодження – Петро Пантелеєв

20 квітня 2023 року, 17:24

Усі служби Києва повинні відповідально поставитись до підготовки до наступного опалювального сезону, враховуючи втрати й пошкодження, що мали місце взимку. Ілюзій, що наступна зима буде легшою, аніж та, що завершилась, не повинно бути ні в кого. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час засідання штабу з підготовки до наступного опалювального сезону з представниками районних державних адміністрацій та керівниками підприємств.

«Київ уже приступив до активної фази підготовки до зими, оскільки маємо колосальний обсяг ремонтних робіт – як планових, так і відновлювальних на тих об’єктах, що зазнали пошкоджень під час ворожих обстрілів. Тому не втрачаємо жодного дня і працюємо в посиленому режимі. Ми поадресно маємо відпрацювати проблемні питання – будинки, де забудовник досі не виконав технічні умови, де існує проблема глобальної несплати і заборгованості за послуги, де можуть виникнути технічні несправності у процесі підключення тепла чи інших послуг. Кожен район має перелік таких об’єктів і щодо кожного повинен бути розроблений план вирішення», – сказав заступник голови КМДА.

Він зауважив, що досвід вимушеного відключення електроенергії сформував завдання на міжопалювальний сезон, коли навантаження на системи електропостачання менше. Тому ми повинні виробити ще більш гнучкий, оперативний та прозорий алгоритм обмежень елекропостачання, якщо вони будуть потрібні.

«Сьогодні на нараді з керівництвом КП «Київтеплоенерго» ми опрацювали питання оптимізації роботи котельних, їх підживлення водою, необхідною для штатної роботи, а також графіків гідравлічних випробувань теплових мереж. Ми розуміємо, що цей процес супроводжується певним дискомфортом для мешканців, оскільки тимчасово мусимо припиняти постачання гарячої води. Однак ці регламентні роботи вкрай необхідні для стабільної та менш аварійної роботи комунікацій», – зазначив він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]