Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Національна лікарська збірна України з футболу – Чемпіон світу серед лікарів 2018 року

19 жовтня 2018 року, 15:21

Національна лікарська збірна України з футболу виборола звання Чемпіону світу з футболу серед лікарів 2018 року. У церемонії нагородження переможців взяв участь перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Мені дуже приємно бути присутнім на цій урочистій події, присвяченій перемозі Національної збірної лікарів України з футболу. Гордий тим, що 9 учасників команди, у тому числі і тренер, – кияни. Впевнений, що досвід командної гри допомагає вам, як у футболі, так і в основній діяльності – лікарській. Приємно бачити, як медики на власному прикладі показують, що здоровий спосіб життя та спорт є важливою складовою здоров’я, та власним прикладом залучають до своїх лав як колег, так і пацієнтів», – зазначив Микола Поворозник.

Він подякував учасникам заходу за активну позицію у розвитку спорту серед лікарів.

«Я дякую всім, хто підтримує цю гарну ідею та запевняю вас, що керівництво міста буде активно допомагати у розвитку цієї гарної та потрібної справи. Вірю, що через декілька років ми зможемо подати заявку на проведення чемпіонату світу серед лікарів у Києві», – зауважив Микола Поворозник.

Зазначимо, що Українська футбольна асоціація медиків, яка була створена у 2013 році десятком ентузіастів, за 5 років перетворилась у потужний медичний спортивний рух, який налічує понад 500 лікарів із 15 регіонів нашої Батьківщини. За цей короткий час асоціація вже має багату історію змагань, які вони організували та у яких брали участь.

Команда Мастерс (лікарі старше 45 років) зустрічалась у групі А з командами Великої Британії (перемога 2:1), Австралії (перемога 2:1), Ірландії (0:0), Литви (перемога 1:0) та Німеччини (перемога 1:0). З першого місця вийшла до раунду плей-офф змагань, де зустрілась у чвертьфіналі зі збірною США (перемога 3:2). У півфіналі українські лікарі здолали збірну Колумбії з рахунком 3:2, а у фінальному поєдинку перемогли збірну Росії (2:2 в основний час, та 2:1 у серії післяматчевих пенальті), здобувши остаточну перемогу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]