Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Нестача коштів уставного капіталу «Київтеплоенерго» – це нестача коштів на техніку та підготовку міста до опалювального сезону – Петро Пантелеєв

23 липня 2018 року, 14:10

Відсутність необхідних коштів у статутному капіталі комунального підприємства «Київтеплоенерго» значно ускладнює процес підготовки до опалювального сезону, закупівлю техніки й енергоносіїв, виконання завдань із ремонту та модернізації теплових мереж. Про це у коментарі журналістам заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, 20 липня рішення про збільшення статутного капіталу «Київтеплоенерго» із 1,2 до 2 млрд грн не було підтримане депутатами.

«Повернення теплового майна під контроль міста після завершення угоди з ПАТ «Київенерго» – це спільна відповідальність за його подальшу модернізацію та стабільну роботу, подолання кризових процесів, для чого необхідна підтримка з боку власника в особі Київради. Сьогодні ми повинні діяти спільно, аби повернути киянам необхідні послуги, підтримавши міське підприємство, вирішивши критичні питання постачання газу, гострої аварійності мереж», – підкреслив заступник голови КМДА.

За словами Петра Пантелеєва, зазначені кошти необхідні для належної комплектації техніки й обладнання, закупівлі трубопроводів та інших матеріалів для ремонту мереж, закупівлі техніки й обладнання для роботи персоналу, своєчасного розрахунку за енергоносії.

«Підприємство розпочало роботу вже після завершення опалювального сезону, тобто коштів за опалення вони не отримують, а значить необхідних фінансових обсягів для якісної підготовки міста до зими катастрофічно не вистачає. Щодня ми ліквідовуємо до півсотні пошкоджень мереж. Неможливо здійснити якісні зміни без належної техніки й обладнання, в умовах, коли аварійність мереж сягає 80%», – сказав Петро Пантелеєв.

Він звернув увагу на те, що підприємство регулярно звітує про кошти, витрачені раніше.

«350 млн грн пішли на закупівлю теплової енергії з ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6; на оплату праці людям спрямовані понад 180 млн грн; ще 41 млн пішов на витрати у процесі надання послуг – електроенергію, паливо-мастильні матеріали, проведення аварійно-ремонтних робіт; на закупівлю матеріалів і устаткування пішло ще 12 млн грн», – зазначив заступник голови КМДА.

Ремонт та модернізація теплових мереж КП «Київтеплоенерго»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]