Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Нинішня підготовка до зими ще більш відповідальна, адже крім планових робіт та ремонтів відновлюємо пошкоджену ворогом інфраструктуру – Петро Пантелеєв

09 серпня 2023 року, 17:31

Нинішня підготовка ще більш відповідальна і скрупульозна, адже внаслідок системних цинічних ударів ворога серйозно пошкоджено близько 63% обладнання, необхідного для нормального й стабільного проходження осінньо-зимового періоду. Насамперед це обладнання для виробництва електроенергії. Про це в інтерв’ю виданню «Вечірній Київ» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, минулої зими місто зазнало 15 ракетних атак на енергетичні об’єкти.

«Завдяки зусиллям нашої протиповітряної оборони, роботі енергетиків та комунальників, ворогу не вдалося досягти своєї головної мети – залишити столицю України без світла, тепла і води. Вдалось зробити так, щоб енергетичне обладнання у столиці перебувало в робочому стані й необхідні послуги надавались, були алгоритми перепідключень того чи іншого устаткування. Один із прикладів: у Пущі-Водиці градами було зруйновано котельню, від якої тепло отримували житлові будинки, а також медичний заклад, де перебували на лікуванні та реабілітації люди. За кілька місяців комунальне підприємство «Київтеплоенерго» встановило на її місці повністю нову, сучасну котельню. Місто закупило 23 мобільні котельні, що працюють на дизельному пальному. Такі котельні дуже виручили, наприклад, в автономному режимі протягом 3 діб забезпечували теплом Олександрівську лікарню», – сказав Петро Пантелеєв.

Тому пріоритетним є відновлення пошкоджених об’єктів, фізичний захист об’єктів критичної інфраструктури.

«Деякі об’єкти фактично треба підіймати з нуля, це потужності, на відновлення яких потрібні колосальні зусилля й час. Тому питання економії витрат електроенергії взимку є і будуть актуальними», – підкреслив посадовець.

Однак він запевнив, що міська влада та відповідальні служби роблять усе можливе, щоб попри складну ситуацію, пройти й цю зиму надійно та стабільно.

Враховуючи важливість цього напрямку, міський голова Віталій Кличко особисто контролює і моніторить ситуацію, проводячи штаби й інспекції, оглядаючи обладнання на місцях.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]