Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Обсяг коштів Державного фонду регіонального розвитку для міста Києва зменшено на 146,3 млн грн – Наталія Мельник

22 квітня 2020 року, 17:06

Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 13 квітня 2020 року обсяг коштів ДФРР зменшено до 4,9 млрд гривень. Місту Києву асигнування зменшені на 146,3 млн грн і становлять 277,7 млн грн. Про це повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник на засіданні регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку.

«Скорочення фінансування будівництва важливих інфраструктурних об’єктів змушує нас внести зміни до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у 2020 році в столиці», – зазначила Наталія Мельник.

У перерозподілі враховано вимоги Бюджетного кодексу України щодо спрямування не менше 10% коштів ДФРР на проєкти за напрямами «розвиток спортивної інфраструктури» та «енергоефективність навчальних та медичних закладів» та не більше 10% на реалізацію проєктів – переможців «Всеукраїнського громадського бюджету».

Таким чином, кошти в розмірі 277,7 млн розподілені між об’єктами наступним чином:

  • на реконструкцію фізкультурно-оздоровчого комплексу на вулиці Райдужній, 33-А у Дніпровському районі м. Києва – 27,8 млн грн. Цей об’єкт реалізовується за напрямом «розвиток спортивної інфраструктури». На нього спрямовано 10% від передбаченого обсягу коштів ДФРР;
  • на реконструкцію споруд першої черги Бортницької станції аерації на вул. Колекторній, 1-А в Дарницькому р-ні м. Києва (насосна станція першого підйому) – 116,5 млн грн;
  • на реконструкцію дюкерних переходів через р. Дніпро – 25 млн грн;
  • на будівництво автомобільної дороги на ділянці між вул. О. Довбуша та Броварським проспектом у Дніпровському районі м. Києва – 50 млн грн.

«Разом із тим, збереження фінансування робіт на пускових об’єктах 2020 року в незмінних обсягах є стратегічно важливим. Наприклад, на реконструкцію середньої загальноосвітньої школи № 22 у Солом’янському районі передбачено 55,6 млн грн. До того, ж цей проєкт реалізовується за напрямом «енергоефективність державних і комунальних навчальних і медичних закладів». Тож є рішення комісії залишити обсяги фінансування об’єкту незмінними», – повідомила Наталія Мельник.

Рішення регіональної комісії та перелік проєктів в установленому порядку будуть направлені до Міністерства розвитку громад та територій України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]