Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: «У столиці почали додатково обстежувати шляхопроводи і мости, проводити протиаварійні роботи»

26 лютого 2020 року, 11:29

За дорученням Київського міського голови Віталія Кличка фахівці КП «Київавтошляхміст» почали додаткові обстеження штучних споруд. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Останніми днями завершено додаткові обстеження на 9 штучних спорудах. Зокрема, Індустріальний, Либідський шляхопроводи, споруди біля станцій метро «Позняки» і «Осокорки». Особлива увага до Дегтярівського шляхопроводу. На цих об’єктах демонтували частини слабкого бетону. Роботи тривають цілодобово», – повідомив Олександр Густєлєв.

Він додав, що нині такі роботи тривають на трамвайному шляхопроводі над проспектом Шухевича і на споруді поблизу станції метро «Харківська».

Першочергово фахівці проводять роботи на шляхопроводах, які потребують термінового ремонту. Нині у Києві 101 така споруда (28 споруд – 5-го стану і 73 – 4-го).

«Зараз роботи йдуть на 5-ти спорудах, що потребують капітального ремонту та реконструкції. Зокрема: Борщагівський шляхопровід, міст метро через Русанівську протоку, пішохідний міст біля кінотеатру «Лейпциг», пішохідний міст на перетині вул. Василенка і просп. Любомира Гузара, а також шляхопровід поблизу станції метро «Шулявська». Тому до кінця цього року кількість штучних споруд 5-ї категорії зменшиться», – зазначив заступник голови КМДА.

Він нагадав, що за останні 5 років відремонтовано 74 мости: 14 – капітальним і 60 – середнім ремонтом. Для порівняння: за попередній період із 2010 до 2014 року відремонтовано всього 5 споруд

Особлива увага – конструктиву споруд. Замінюють не лише асфальтове покриття. Оновлюють монолітну плиту автопроїзду, гідроізоляцію, опори освітлення, бар’єрне огородження тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]