Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Сім’ям загиблих киян-учасників АТО замість ділянки землі запропонують матеріальну допомогу»

30 січня 2019 року, 16:16

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту депутати одноголосно підтримали проект рішення, який передбачає надання матеріальної виплати сім’ям загиблих киян-учасників АТО замість землі. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Сьогодні рішення підтримали вже на третій комісії. До цього постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку та постійна комісія з питань містобудування, архітектури та землекористування також висловили свою підтримку. Відповідний проект рішення мають розглянути на найближчому з пленарних засідань Київради», – розповів заступник голови.

За словами Олександра Спасибка, через обмежені земельні запаси органи виконавчої влади та місцевого самоврядування неспроможні задовольнити необхідні потреби в отриманні земельних ділянок. Згідно поданого на розгляд проекту рішення, сім’ї загиблих киян-учасників АТО зможуть обирати: землю в місті, що гарантована їм державою, або ж матеріальну допомогу. Передбачається виплата у розмірі 400 прожиткових мінімумів. Станом на 1 грудня 2018 року це становило 768 400 гривень.

«Прийняття цього рішення дасть змогу створити умови для забезпечення реалізації права на першочергове відведення земельних ділянок киянам-членам сімей загиблих учасників АТО та визначити чіткий механізм компенсації за одержані чи ще не одержані ними земельні ділянки. Сьогодні в місті налічується 363 сім’ї загиблих киян-учасників АТО. 142 з цих сімей вже отримали земельні ділянки. Задовольнити законне право решти сімей для столиці вкрай складно. Тому ми пропонуємо грошову компенсацію. Більше того, не всі зі 142 сімей, які отримали ділянки, мають можливість їх облаштувати. Тому вони можуть передати землю до комунальної власності міста, а натомість отримати грошову допомогу», – сказав Олександр Спасибко.

Реалізація проекту рішення здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету, передбачених у Міській цільовій програмі «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки.

«Проект рішення підтриманий Радою ветеранів АТО при КМДА. Передбачено, що розглядати питання, пов’язані із виплатою матеріальної допомоги, буде спеціальна комісія, яка працюватиме при кожній райдержадміністрації столиці» – додав Олександр Спасибко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]