Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Свистунов: «Ми замовили оновлену містобудівну документацію задля реновації промислової території Печерська та будівництва школи на 990 місць»

25 квітня 2019 року, 10:34

На сьогодні Департамент містобудування та архітектури міста Києва виконує програму оновлення містобудівної документації столиці відповідно до сучасних вимог Державних будівельних норм та з урахуванням ефективного використання промислових територій, які занедбані та мають негативний вплив на місто.

«Київ зараз переживає той етап розвитку, який великі міста Європи пройшли 20-30 років тому, а саме: прагматичного використання занедбаних промислових територій. Сучасне виробництво не потребує настільки великої площини та й найчастіше взагалі виноситься за місто, тому ми маємо ефективно розпоряджатись вивільненими ділянками. Що хоче бачити місто на таких ділянках? У першу чергу, об’єкти соціальної інфраструктури: садочки, школи, культурні та спортивні центри. Саме тому проектувальник передбачив відповідно до вимог технічного завдання на оновлення містобудівної документації школу на 990 місць, більше 350 місць у садочках та майже 15 тисяч квадратних метрів під заклади культури та спорту», – наголосив Головний архітектор м. Києва – директор Департаменту містобудування та архітектури Олександр Свистунов.

Замовником оновленої документації виступив саме Департамент, а розробкою займалось КО «Інститут Генерального плану м. Києва». Проект було відправлено на розгляд у Департамент охорони культурної спадщини, що є обов’язковою законодавчою вимогою. Профільний департамент зробив коригування у своїй частині та надав позитивні висновки що до проекту.

«Проект зараз відкрито для загального обговорення лише з однією метою – зібрати всі зауваження від фахівців та громадськості. Є встановлений законом термін, і ми будемо приймати ці зауваження та максимально враховувати їх у проекті містобудівної документації. Для нас важливо насамперед поважне ставлення до міста та відповідність чинному законодавству. Без обговорення з громадськістю ми в жодному разі не допустимо проект до наступного етапу», – підкреслив Олександр Свистунов.

У Департаменті містобудування та архітектури наголошують, що в своїх технічних завданнях на розробку оновленої містобудівної документації вимагають, у першу чергу, саме розвитку соціальної інфраструктури й обов’язкового дотримання будівельних норм та законів України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]