Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: Вирішення проблем із безпритульними тваринами – важливий крок для підтвердження іміджу європейської столиці

20 серпня 2021 року, 16:54

Вирішення проблем із безпритульними тваринами – важливий крок для підтвердження іміджу європейської столиці. Про це зазначив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба під час Всеукраїнського круглого столу із теми гуманного поводження із безпритульними тваринами.

У заході взяли участь представники комунальних підприємств ветеринарної галузі з 12 міст країни. Фахівці презентували свої заклади, поділились досвідом із запровадження європейських стандартів у роботі з безпритульними тваринами.

Ініціатором проведення круглого столу виступило КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

Перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба привітав учасників заходу та наголосив на його важливості: «Вітаю всіх зі святом 30-ї річниці Незалежності нашої країни. Напевно, не випадково цей захід проводиться напередодні. Тим більше, що завтра – Всесвітній день безпритульних тварин. Ми з великою повагою ставимось до вашої роботи, розуміємо виклики, які стоять перед галуззю. Вирішення проблем із безпритульними тваринами на вулицях – один із важливих кроків для підтвердження іміджу європейської столиці. І Київ у цій темі точно можна назвати передовим. У Бородянці функціонує один із найкращих комунальних притулків. Мер Віталій Кличко особисто приділяє цьому закладу багато уваги».

Олексій Кулеба додав, що місто передбачило фінансування на будівництво сучасного багатофункціонального Центру захисту тварин, аналогів якого поки немає в Україні. Планується комунальний центр адопції, сучасний притулок для котів і собак, ветеринарна клініка, у складі якої працюватиме швидка зоодопомога та карантинний блок для перетримки тварин.

Також він висловив сподівання, що у майбутньому круглі столи будуть організовуватись у новому Центрі захисту тварин на Автопарковій.

«Основна мета нашої зустрічі – створити платформу для спілкування та обміну досвідом представників комунальних підприємств різних міст України для обговорення питань, пов’язаних із поводженням із безпритульними тваринами. І я думаю, що сьогодні нам це вдалося», – зазначила в.о. директора комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Наталя Мазур.

Учасники круглого столу запланували створити асоціацію комунальних підприємств України, та почати роботу над спільними правилами роботи гуманного поводження із безпритульними тваринами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]