Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві на ВДНГ провели тренінг щодо надання невідкладної допомоги тваринам в умовах війни (+фото)

25 травня 2022 року, 16:16

Сьогодні у столиці на базі тимчасового притулку для тварин «Виставковий центр» провели безоплатний тренінг «Ветеринарна допомога тварині. Особливості її надання в умовах війни». Організаторами заходу виступили представники Київської міської державної адміністрації та ветеринарні лікарі комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» на чолі з директоркою Наталею Мазур.

Тренінг складався із кількох тематичних блоків – допомога в разі алергічної реакції, травм і кровотечі, отруєнь, радіаційного та хімічного забруднень. Фахівці розповіли про необхідні першочергові маніпуляції, які при неможливості терміново потрапити до ветеринарної клініки здатні врятувати тварину, а також про препарати, що варто мати в аптечці для надання невідкладної допомоги собакам і кішкам.  

«Маємо сьогодні значний суспільний запит щодо отримання інформації про те, як допомогти тваринам у страшних умовах військових дій. Вибухи й обстріли, вимушена евакуація, ризик поранень – на жаль, це ті реалії, в яких сьогодні опинились і люди, і тварини. Тому фахівці міської ветеринарної клініки проводять навчання, яке допоможе навчити необхідному: як правильно надавати невідкладну допомогу, транспортувати тварину, як заспокоїти її під час гучних пострілів чи вибухів, куди і коли варто звертатися для подальшого лікування. Адже в умовах війни багато клінік перестали працювати або переїхали», – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, який відвідав навчання.

Він повідомив, що на завершальній стадії розробки платформа для отримання онлайн-консультацій для власників тварин, і незабаром її презентують.

Як зазначила директорка «Київської міської лікарні ветеринарної медицини» Наталя Мазур, під час заходу лікарі також пропонували провести вакцинацію тварин проти сказу та зареєструвати їх у системі «Реєстр домашніх тварин».

Нагадуємо, що можна поширити інформацію про собак і котів з тимчасового притулку, які потребують родини, у Facebook або ж самим подумати про можливість взяти під опіку когось із них.

Безкоштовний тренінг надання тваринам невідкладної допомоги в умовах війни (Фото – Badahos)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]