Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: 6,2 млрд грн столиця виділить на медицину у 2021 році

28 грудня 2020 року, 14:42

У столиці прийнято бюджет на 2021 рік. Так, на охорону здоров’я спрямують майже 6,2 млрд грн. Про це повідомив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Ми продовжимо підтримувати медиків та за ініціативи міського голови збільшимо надбавки для них. Уже із січня наступного року лікарі отримують надбавку до зарплатні в розмірі 5 тисяч гривень, середній медперсонал – 4 тисячі, молодший медичний персонал – 2 тисячі», – розповів Валентин Мондриївський.

Він зазначив, що в бюджеті на 2021 рік передбачено понад 1,6 млрд грн на виплату надбавок працівникам медзакладів вторинної ланки. Зокрема, ці зміни внесені в рамках зменшення витрат на обслуговування державного боргу.

«У Держбюджеті на 2021 рік не передбачена відповідна підтримка медичної галузі. Тому місто не може залишатися осторонь. Адже наш пріоритет – здоров’я киян!» – наголосив Валентин Мондриївський.

Він нагадав, що із квітня цього року медичні заклади столиці перейшли на державне фінансування згідно з медичною реформою. Але місто продовжить вкладати кошти в оновлення, ремонти медзакладів, у заміну застарілого обладнання.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]