Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Після закриття сміттєпроводів керуючі компанії Києва зробили киянам перерахунок на суму 3,1 млн грн у бік зменшення – Петро Пантелеєв

11 червня 2020 року, 16:43

У Києві комунальні керуючі компанії здійснили коригування вартості послуг із утримання будинків та прибудинкової території у бік зменшення після проведення заварювання клапанів сміттєпроводів у багатоквартирних будинках. Так, за квітень загальна сума перерахунку мешканцям становить 3,1 млн грн. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«З відгуків мешканців ми бачимо, що кияни підтримали і вважають правильним крок заварювання сміттєпроводів. Адже їх наявність у будинках у більшості випадків – це джерело антисанітарії та смороду. Часто саме через сміттєпроводи заводяться гризуни та комахи. Сміттєзбірники в будинках особливо негативне явище влітку і в період небезпеки поширення коронавірусної інфекції. Нагадаю, відповідне рішення про закриття сміттєпроводів ми прийняли під час засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», – повідомив Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА нагадав, що в період карантину керуючі компанії працюють у штатному режимі і надають усі необхідні послуги. Контроль за роботою підприємств та моніторинг звернень про якість надання послуг здійснює спеціально створена міською владою інспекція самоврядного контролю.

«У 2019 році інспекція міста обстежила 527 житлових будинків на основі скарг і зауважень мешканців, що стосувалися якості житлово-комунальних послуг. У результаті проведено перерахунок на загальну суму понад 13 млн грн», – зазначив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]