Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Плямисті олені, яких врятували минулого тижня від торговців, перебувають у КиївЗоо на лікувально-реабілітаційному етапі

08 квітня 2024 року, 15:57

Група плямистих оленів, яких врятували минулого тижня від торговців «живим товаром», пройшла реанімаційну стадію в КиївЗоо і перейшла до лікувально-реабілітаційного етапу. Про це інформує КП «Київський зоопарк».

Наразі тварини оселись у великому природньому вольєрі на копитному ряді КиївЗоо. Окрім відкритої території з кущами та деревами і доброзичливими сусідами – оленями благородними, тут для них облаштовано навіси та спеціальні схованки для усамітнення й релаксу.

Перший час тварини, які зазнали фізичних і психологічних травм, повністю відмовлялись від їжі та навіть води. Зусиллями зоологів і ветеринарів до оленів повернувся апетит. Їхній раціон складається із сіна та гілкового корму в прикуску з яблуками та морквою. За день кожен олень з’їдає до 10 кг таких кормів і випиває 5-6 л свіжої води.

У КиївЗоо наголошують, що фахівці роблять все необхідне для порятунку бідолах, яких скривдили торговці «живим товаром». Це довгий та складний процес, тривалістю від кількох місяців до кількох років. Після первинного відновлення подальшу реабілітацію ці олені проходитимуть у заповіднику.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]