Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ракетна атака на столицю 2 січня (інформація оновлюється)

02 січня 2024 року, 12:51

08 січня, 09:08

У лікарні помер один потерпілий під час ракетної атаки на столицю 2 січня. Це третя жертва в будинку в Соломʼянському районі, що постраждав від атаки.

Всього сьогодні в стаціонарах медзакладів Києва перебувають 22 людини з тих, кого госпіталізували 29 грудня та 2 січня. Одна з них – у тяжкому стані.

03 січня, 20:08

Фахівці КП «Київтеплоенерго» відновили теплопостачання в 67 будинках, які внаслідок ракетного обстрілу залишались без тепла. Без опалення частково залишається один будинок у Соломʼянському районі, який найбільше постраждав.

Комунальні служби працюють над тим, щоб дати тепло в під’їзди будинку, де існує така технічна можливість.

03 січня, 10:53

Сьогодні і завтра з 8:00 до 20:00 працюватимуть штаби допомоги на базі шкіл №№ 115 та 221. Тут постраждалі можуть написати заяви на одноразову матеріальну допомогу, отримати безкоштовну консультацію про подальші кроки від допоміжних правничих організацій.

Заяви на отримання матеріальної допомоги постраждалі кияни та ВПО можуть також подавати через Центр надання адміністративних послуг Солом’янського району за адресою: просп. Повітрофлотський, 41.

Вирішити питання з тимчасовою ночівлею допоможуть у школі № 115 та в територіальному центрі соціального обслуговування населення Соломʼянського району на бульв. Вацлава Гавела, 83-А.

Окрім того, в медичному кабінеті та їдальні школи № 221 розгорнуто пункт обігріву, де постраждалі можуть не тільки погрітися, але й випити чаю, кави та зарядити гаджети.

Нагадаємо, кияни та внутрішньо переміщені особи, які постраждали внаслідок російської агресії, можуть звернутися за матеріальною допомогою до районних управлінь соціального захисту населення. Контакти розміщені за посиланням: https://e.surl.li/rgnhbn.

Загалом Управління соціального захисту населення Солом’янського району вже прийняло близько 250 заяв про матеріальну допомогу від потерпілих внаслідок ракетної атаки.

02 січня, 17:13

Внаслідок сьогоднішньої ракетної атаки на території комунального підприємства «Святошинське лісопаркове господарство» пошкоджено близько 80 дерев. Також пошкоджень зазнала ділянка на території КП «Дарницьке лісопаркове господарство». Так, на галявині утворилася вирва глибиною близько 3 метрів.

02 січня, 16:10

Внаслідок ворожого обстрілу був пошкоджений газопровід в Оболонському районі, що призвело до зупинки місцевої котельні.

Служби активно працюють над відновленням. Для проведення ремонтних робіт газопроводу фахівцям необхідно близько 12-ти годин.

02 січня, 16:00

У столиці повністю відновлено електропостачання.

Дякуємо енергетикам за оперативну та ефективну роботу!

02 січня, 15:14

Енергетики практично повністю відновили електропостачання у столиці, відповідно відновлено водо- та теплопостачання.

За інформацією ДТЕК «Київські електромережі», без електроенергії залишається частина споживачів на житловому масиві Куренівка. Відновлювальні роботи енергетики планують закінчити близько 17:00.

02 січня, 14:30

Якість повітря в Києві нормалізувалася. У місті спостерігається низький рівень забрудненості атмосферного повітря.

02 січня, 13:48

Рух тролейбусів №№ 4, 7, 26, 6, 18, 24, 25, 28, 33, 35, 36 і трамваїв №№ 11-К, 12-К, 17, 19, 16-К відновлено.

Змінено рух тролейбусів № 5 та автобусів № 32 на вул. Білицькій.

Тролейбуси № 5 курсують до пл. Валерія Марченка. Автобуси № 32 рухаються: вул. Вишгородська – просп. Правди – вул. Івана Виговського.

02 січня, 12:42

До 49 збільшилася кількість постраждалих у будинку в Соломʼянському районі. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Він зазначив, що станом на 12:42 вже двоє загиблих. Госпіталізували 43 людини. Усі екстрені служби працюють на місці.

02 січня, 12:10

Рух тролейбусних маршрутів № 34, 44, 47 відновлено.

02 січня, 11:55

Уже 43 постраждалих у будинку в Соломʼянському районі. Одна жінка загинула. Госпіталізували 37 людей. Шістьом медики надали допомогу на місці.

02 січня, 11:30

Через відсутність напруги в контактній мережі затримується низка тролейбусних маршрутів. Про це повідомляє КП «Київпастранс».

Затримуються тролейбуси маршрутів №№ 4, 5, 7, 26, 6, 18, 24, 25, 28, 33, 35, 36, 34, 44, 47. Крім того, затримка у графіку руху трамваїв №№ 11-К, 12-К, 17, 19, 16-К.

Наразі напруга відсутня на вул. Кирилівській, вул. Вишгородській, просп. Івасюка, вул. Виговського, вул. Білицькій, вул. Північній.

02 січня, 11:15

Мер Києва Віталій Кличко виїхав до багатоповерхівки в Соломʼянському районі столиці, де сталося загоряння внаслідок ранкової ракетної атаки.

На місці працюють рятувальники, пожежні, медики. Одна жінка загинула, постраждали 33 людини. 32 із них медики госпіталізували.

Неподалік від будинку організували тимчасовий пункт обігріву, де людям надають необхідну допомогу.

02 січня, 11:00

Відновлено живлення об’єктів водопостачання в усіх районах столиці. Утім у Святошинському та Подільському районах, житлових масивах Виноградар, Софіївська та Микільська Борщагівка наразі спостерігається пониження тиску водопостачання. Про це інформує ПрАТ «АК «Київводоканал».

Для повного запуску агрегатів і стабілізації тиску в мережі фахівцям «Київводоканалу» необхідно орієнтовно до однієї години.

Як зазначають у підприємстві, у кількох районах Києва через знеструмлення водопровідних насосних станцій було пониження тиску водопостачання.

02 січня, 10:06

Одна постраждала з будинку в Соломʼянському районі, жінка літнього віку, померла в кареті «швидкої». 27 постраждалих госпіталізовані.

02 січня, 09:41

У північній частині міста фіксується підвищення концентрації продуктів горіння, зокрема зважених часток (пилу). Водночас перевищення гранично допустимих концентрацій речовин, за якими здійснюється спостереження, не виявлено. 

02 січня, 09:12

Від ранку 2 січня столиця переживає масовану ракетну атаку. Пошкоджені різні об’єкти в кількох районах. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі мер міста Віталій Кличко.

Зокрема, у Подільському районі пожежі в декількох місцях. У Святошинському зафіксовано влучання в будівлю соціальної інфраструктури. У Печерському – влучання в дах багатоповерхівки, а також виклик ще за однією адресою.

В Оболонському палає складське приміщення. У Деснянському сталося загоряння в будівлі супермаркету.

Скрізь працюють екстрені служби.

У багатоповерховому будинку в Солом’янському районі також сталося загоряння внаслідок ракетної атаки. Рятувальники проводять деблокування та евакуацію мешканців.

Станом на 09:12 за допомогою медиків звернулись 17 постраждалих, 16 госпіталізовано.

Також у звʼязку з ракетною атакою в деяких районах міста тимчасово відсутні електро- та водопостачання.

Київський метрополітен працює без змін – наземні станції закриті, рух здійснюється тільки підземними ділянками. Крім того, всі підземні станції працюють як укриття.

Повітряна загроза не минула – не залишайте укриття до відбою.

Ліквідація наслідків ракетної атаки 2 січня, Солом’янський район (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]