Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада підтримуватиме місцевих машинобудівників – Геннадій Пліс

23 вересня 2016 року, 15:13

У 2016 році вдалося досягти приросту обсягів промислового виробництва в цілому та в галузі машинобудування зокрема, після чотирьох років падіння. Такі дані, вітаючи машинобудівників із професійним святом, озвучив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

За його словами, у січні-липні поточного року індекс промислової продукції у Києві склав 106,2% (в Україні – 101,7%), у тому числі 113,5% в машинобудуванні (в Україні – 99,3%). Обсяг реалізованої продукції збільшився на 13,8 % (+ 9,7 млрд грн), середня заробітна плата зайнятих у столичному промисловому секторі зросла на 24,6 % і становить 8551 грн. 

Перший заступник голови КМДА також повідомив, що промислові підприємства забезпечили у першому півріччі поточного року зростання  податкових надходжень до Державного бюджету на 66,4% (+ 15,4 млрд грн), до міського бюджету – на 55% (+ 478,7 млн грн).

«Столичний машинобудівний комплекс – один із численніших та потужніших серед основних галузей промисловості, у ньому працює понад 200 підприємств. Він динамічно розвивається, багато підприємств беруть активну участь в іноземних виставках та мають прекрасні експортні показники. Це звичайно дуже тішить, проте завдання столичної влади – максимально залучати місцеві підприємства до своїх замовлень, створювати для них гарні умови роботи вдома, в Києві», – наголосив Геннадій Пліс. Він запевнив представників галузі, що міська влада знає про важливі питання для промисловців та машинобудівників, та докладе максимум зусиль для їхнього вирішення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]