Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Теплові й водопровідні мережі Києва потребують комплексної модернізації, однак поточна ситуація цілком контрольована – Петро Пантелеєв 

19 січня 2024 року, 11:58

Комунікації столиці – теплові, водопровідні тощо потребують повноцінної комплексної модернізації, оскільки прокладались ще за радянських часів. І до повномасштабної війни міська влада розпочала глобальну кампанію ремонту. Зараз інвестувати в такі суттєві роботи змоги немає, але всі комунальні служби посилено працюють, щоб не допустити збоїв у життєзабезпеченні міста. Про це в інтерв’ю виданню «Вечірній Київ» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що причиною кількох «резонансних» аварій, що стались на трубопроводах міста минулого тижня, стала їхня зношеність.

«Роботи були ускладнені морозною погодою. Тому залучали працівників й техніку «Київавтодору», які обробляли територію протиожеледними засобами. Адже стався витік води назовні, і треба було його оперативно локалізувати поки вода не замерзла. Потрібна повноцінна комплексна модернізація, прокладення нових сучасних трубопроводів. І до 24 лютого 2023-го ми виконували цю роботу. Наприклад, у Києві стартувала наймасштабніша в Україні кампанія модернізації теплових мереж, у яку спрямовували кошти міського бюджету. Із 2019 року комунальному підприємству «Київтеплоенерго» вдалось замінити понад 340 км трубопроводів. Прокладали нові ізольовані труби європейського зразка. Зараз же фінансовий пріоритет для всіх – оборона країни», – сказав Петро Пантелеєв.

За його словами, комунальні служби міста працюють у посиленому режимі й оперативно реагують на виклики.

«Ситуація хоч і складна, але контрольована. Працюємо, щоб не допустити збоїв у життєзабезпеченні міста. Ми це довели минулого року, коли були постійні обстріли енергооб’єктів: послуги оперативно відновлювали, зокрема й за рахунок резервних джерел живлення», – підкреслив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]