Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 80 київських будинках встановлять системи охорони теплових лічильників і ліфтового обладнання (відео)

14 серпня 2017 року, 14:08

У 80 багатоповерхових будинках планується встановити охоронну сигналізацію, щоб запобігти крадіжкам ліфтового обладнання, теплових лічильників тощо. Мешканці цих будинків проголосували на загальнобудинкових зборах за участь у відповідній міській програмі, за умовами якої місто сплачує встановлення обладнання, а на мешканців покладається абонентська плата за подальше обслуговування. Із міського бюджету на виконання зазначеної програми цього року виділено 10 млн грн. Про це під час щотижневого прес-брифінгу в Київській міській державній адміністрації повідомив директор комунального підприємства «Київжитлоспецексплуатація» (КЖСЕ) Олег Котляренко.

Він зауважив, що зараз випадки крадіжок почастішали, тому питання збереження будинкового майна для людей особливо актуальне.

«Найбільше, за нашими даними, потерпає Деснянський район, де кількість крадіжок ліфтових котушок і лічильників тепла збільшується. Зловмисники здають обладнання на металобрухт, отримуючи кілька сотень гривень, тоді як відновлення в будинку, наприклад, того ж вузла обліку становитиме вже 50-60 тисяч гривень, котушка коштуватиме не менше 4 тисяч гривень. Тому ми пропонуємо на вигідних умовах встановити охоронні системи. Охорону забезпечує Департамент поліції охорони, що входить до структури Національної поліції України», – сказав директор КП «КЖСЕ».

За словами Олега Котляренка, міська програма особливо вигідна для киян тим, що в саму систему мешканці не вкладають власних коштів.

«Мешканці сплачуватимуть лише абонентську плату, яка залежно від кількості поверхів у будинку, становить від 3 до 4-5 гривень. Сьогодні підписані 80 протоколів зборів мешканців багатоквартирних будинків міста. Розраховуємо, що до кінця поточного тижня вийде відповідне розпорядження КМДА і ми приступаємо до робіт зі встановлення систем», – сказав представник підприємства.

Загалом фахівці «КЖСЕ» провели 185 виїзних нарад із ініціативними групами мешканців. Для того, щоб будинок був включений в адресний перелік міської програми зі встановлення охоронної системи спеціалісти «КЖСЕ» беруть участь у зборах мешканців, визначають обсяги робіт і здійснюють аналіз технічних даних для вибору типу обладнання охоронної сигналізації, здійснюється виїзд фахівців-кошторисників для визначення вартості робіт.

Представники ініціативних груп можуть подати заявку щодо встановлення охоронних систем, звернувшись безпосередньо до КП «Київжитлоспецексплуатація».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]