Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Дарницькому районі відкрили пам’ятний знак воїнам АТО (+фото)

14 жовтня 2021 року, 13:35

У сквері імені Олександра Кошиця відкрили пам’ятний знак воїнам-героям антитерористичної операції, які загинули під час російсько-української війни. Участь у відкритті взяла заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«У цій війні вже загинули 400 киян, а Дарницький район втратив 34 земляка, які загинули безпосередньо на фронті. Пам’ятати загиблих і шанувати живих – важливе завдання кожного українця. Цей пам’ятник має стати не тільки місцем скорботи та покладання квітів, а й нагадуванням про те, що війна триває досі, але завдяки нашим воїнам ми можемо жити у мирному місті, під мирним небом. А місто продовжуватиме виконувати взяті на себе зобов’язання підтримувати ветеранів АТО та їхні родини. Адже попри пандемію та проблеми в енергетичному секторі, ні в кого не піднялася рука обмежити соціальні гарантії ветеранам АТО, і всі вони враховані в новій програмі «Турбота», – зазначила Марина Хонда.

Довідково.

У жовтні 2021 році в Дарницькому районі на території скверу імені Олександра Кошиця розпочалося спорудження пам’ятного знака воїнам-героям антитерористичної операції, які загинули під час російсько-української війни.

Даний пам’ятник стане частиною цілісного меморіального комплексу, що присвячений Захисникам України з Дарницького району, та включає в себе одразу три окремі локації – це «Пам’ятник воїнам АТО», меморіальна композиція «Пам’яті героїв Євромайдану» (на площі біля Дарницької РДА) та Меморіальна дошка дарничанам, що загинули в АТО (на першому поверсі Дарницької РДА).

До створення цілісного меморіального комплексу були залучені учасники Революції Гідності та учасники АТО/ООС, родини загиблих, громадськість.

Відкриття пам’ятного знака воїнам-героям антитерористичної операції у сквері імені Олександра Кошиця

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]