Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Департаменті внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА слідчі Головного управління Нацполіції провели обшуки за надуманими обставинами

18 липня 2023 року, 16:13

Сьогодні в Департаменті внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА слідчі Головного управління Національної поліції у місті Києві провели обшуки за надуманими обставинами. Нібито посадові особи Департаменту у змові з комерційними структурами в інтересах інших управлінь РДА привласнили бюджетні кошти. Ймовірно такий хибний висновок правоохоронні органи зробили через неправильне трактування одного з виду діяльності Департаменту. Йдеться про попередній моніторинг тендерної документації товарів, робіт і послуг, які закуповують підприємства, установи та організації комунальної власності м. Києва на предмет ризику неефективного та незаконного використання бюджетних коштів, який трактують як «погодження» закупівель.

Проте Департамент є підрозділом внутрішнього аудиту та не має владних повноважень впливу на діяльність підприємств, установ й організацій комунальної власності м. Києва. Окрім того, він не виконує контрольні функції та не несе відповідальності за операції, щодо яких здійснюється внутрішній аудит, моніторинг, аналіз та під час діяльності не взаємодіє з комерційними структурами. Департамент здійснює перевірки та внутрішні аудити підконтрольних суб'єктів, документує їх результати, готує звіти, висновки та рекомендації тощо.

Водночас протягом 2020-2022 років завдяки діяльності Департаменту, зокрема попередньому моніторингу закупівель, вдалося заощадити майже 333 млн грн бюджетних коштів.

Окрім того, Департамент тісно співпрацює із правоохоронними органами в частині направлення до них матеріалів аудитів у разі виявлення порушень, що призвели до втрат комунальних ресурсів Києва. Так, протягом 2020-2023 років до правоохоронних органів передані 94 матеріали аудитів. Станом на 30 червня 2023 року за матеріалами аудитів розслідується 233 кримінальних провадження.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]