Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Дніпровському районі змінили назви двох скверів, а також присвоїли імена новим у Деснянському районі

15 грудня 2022 року, 18:02

У Дніпровському районі змінили назви двох скверів, а також присвоїли імена новим, які розташовані в Деснянському районі. Такі рішення на засіданні Київської міської ради ухвалила більшість депутатів.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, у столиці пройшли громадські обговорення, і на основі їх результатів члени комісії з питань найменувань підтримали рішення про перейменування двох скверів у Дніпровському районі.

«Зокрема, сквер імені В. Леніна перейменовано на честь Павла Тичини з метою вшанування пам’яті видатного українського поета, перекладача, публіциста, громадського діяча доби УНР. А також сквер «Стародарницький – 1», який розташований на перетині вулиць Гроденської та Алматинської перейменовано на честь видатного білоруського публіциста, правника, громадського діяча, борця за незалежність Білорусі від російської імперії Кастуся Калиновського», – розповів Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради наголосив, що сьогодні також було присвоєно імена двом скверам у Деснянському районі столиці.

«Із метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню до учасників добровольчих формувань скверу на вулиці Лісківській присвоєно назву «Алея Добровольчих Батальйонів». А також скверу по вулиці Кубанської України, 27-31, присвоєно ім’я видатного українського актора, народного артиста України Леся Сердюка», – додав Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]