Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київській міській раді відтермінували введення в дію нової нормативної грошової оцінки земель міста Києва на 2024 рік

08 грудня 2022 року, 15:51

З метою зменшення податкового навантаження на представників бізнесу в умовах воєнного стану в Київській міській раді відтермінували введення в дію нової технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Києва на 2024 рік. За відповідне рішення проголосував 91 депутат.

За словами депутатки Київської міської ради, заступниці голови постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Олени Овраменко, нормативно грошова оцінка визначає розмір земельного податку, орендної плати, а також розмір державного мита.

«Сьогодні Україна живе в умовах війни – це важкі часи для кожного з нас. І перемогти без функціонування бізнесу просто неможливо. Навіть в умовах воєнного стану бізнес усвідомлює, що повинен працювати там, де це можливо, платити податки та давати країні ресурс для продовження оборони від окупантів і наближення Української Перемоги! І тому дуже важливо підтримати платників податків – столичний бізнес. Сьогодні Київська міська рада вирішила перенести введення в дію нової грошової оцінки з 2023 на 2024 рік. Це зменшить податкове навантаження на суб’єкти господарювання міста Києва», – наголосила Олена Овраменко.

Депутатка додала, що згідно зі статтею 18 Закону України «Про оцінку земель» нормативно грошова оцінка повинна проводитись мінімум один раз на 5-7 років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]