Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві до кінця лютого триває прийом енергоефективних проєктів від ОСББ та ЖБК для участі у програмі співфінансування «70/30%»

16 лютого 2023 року, 11:14

До кінця лютого триває прийом заявок для участі в конкурсі енергоефективних проєктів у житлових будинках Києва, де створено ОСББ чи ЖБК. Це міська програма співфінансування енергоефективних робіт «70/30», де місто компенсує мешканцям 70% вартості. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що цього року виконуватимуть і ті проєкти, що перемогли у 2022 році, але через війну так і не були розпочаті.

Завдяки програмі у житлових будинках співвласники можуть виконати наступні роботи: встановлення, капремонт та реконструкцію теплових пунктів; капремонт та утеплення фасадів; капремонт і теплоізоляцію дахів та підвальних перекриттів; заміну вікон та дверей на енергозберігаючі у місцях загального користування; капремонт (реконструкцію, модернізацію) внутрішньобудинкових інженерних мереж; встановлення будинкових лічильників теплової енергії та/або гарячої води; капремонт (реконструкцію, модернізацію) систем електричного освітлення із заміною освітлювальних приладів у місцях загального користування на енергоефективні та/або зі встановленням датчиків руху для регулювання освітленості в місцях загального користування; реконструкцію або технічне переоснащення систем електропостачання та/або теплопостачання та/або гарячого водопостачання із застосуванням відновлюваних чи альтернативних джерел енергії; капремонт (реконструкцію, технічне переоснащення) внутрішньобудинкового електричного обладнання; інші енергоефективні заходи.

До проєкту, відповідно до положення про конкурс, необхідно додати пакет документів:

  • техніко-економічне обґрунтування проєкту;
  • документ, що підтверджує повноваження особи на підписання проєкту;
  • документи, що підтверджують наявність одного або кількох видів гарантування оплати;
  • витяг із протоколу загальних зборів співвласників, що підтверджує їхнє рішення брати участь у конкурсі;
  • проєктно-кошторисну документацію (робочий проєкт) та позитивний експертний звіт напрямів (видів робіт), що в рамках проєкту передбачається виконати за рахунок коштів бюджету Києва;
  • копії Статуту ОСББ/ЖБК.

Прийом проєктів для участі в конкурсі здійснюватимуть фахівці Департаменту житлово-комунальної інфраструктури винятково за попереднім записом – щоденно із 08:40 до 11:40 за адресою: вул. Велика Житомирська, 15-А, каб. 9. Записатися для подання проєктної пропозиції можна за телефоном: (044) 279-81-86.

До розгляду приймають тільки ті проєкти, які мають повний комплект документів. У разі відсутності будь-якого документу з переліку проєкт не приймається до розгляду і повертається представнику ОСББ/ЖБК.

Увага! Під час повітряної тривоги проведення прийому проєктів на участь у конкурсі призупиняється.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]