Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві один зі скверів назвали на честь українського вченого та громадського діяча Ігоря Козловського

30 травня 2024 року, 17:14

У Подільському районі один зі скверів назвали на честь українського вченого, релігієзнавця, письменника, громадського діяча Ігоря Козловського. Сквер розташований на розі вулиць Григорія Сковороди та Почайнинської. За відповідне рішення проголосували 74 депутати.

Як зазначила депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник, міська влада бореться за збереження української історії, національну ідентичність, самобутність, демократичні цінності та формування національної свідомості.

«Ми повинні гідно вшановувати українських патріотів, які відстоюють національні ідеї. Саме тому за підтримки громадськості було ініційовано найменування безіменного скверу на честь видатного українського вченого, релігієзнавця, письменника та громадського діяча Ігоря Анатолійовича Козловського. Він присвятив своє життя дослідженню релігійних та культурних аспектів розвитку суспільства, його наукові дослідження та публікації сприяли глибшому розумінню релігійних питань і культурної спадщини України. Також зазначу, що під час перебування в російському полоні він не зрадив своїх проукраїнських цінностей. Після звільнення з полону він докладав усіх зусиль для звільнення інших полонених. Нам варто відзначити його наукові досягнення та громадський внесок у формуванні українського суспільства, оскільки  Ігор Анатолійович є прикладом для всіх нас», – розповіла Олеся Пинзеник.

Депутатка додала, що поблизу цього скверу розташована могила українського громадського діяча та відомого журналіста Георгія Гонгадзе, який присвятив своє життя служінню демократичним ідеалам та розвитку нашого суспільства. Дуже символічно, що ці два яскраві представники нашого суспільства працювали на одну мету – розбудова вільної та незалежної України й послідовно підтримували демократичний курс розвитку держави.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]