Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві створять Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб

16 грудня 2021 року, 16:18

При Київській міській раді створять консультаційно-дорадчий орган із метою забезпечення та захисту прав внутрішньо переміщених осіб і сприяння їхньої інтеграції на території міста. Таке рішення ухвалили 92 депутати Київради.

За словами депутатки Київради, першої заступниці голови постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Алли Шлапак, необхідно створити механізм вирішення питань, пов’язаних із  адаптацією та інтеграцією категорії внутрішньо переміщених осіб на території Києва.

«Внутрішньо переміщені особи є організованою та економічно активною категорією. Однак протягом тривалого часу їх проживання у Києві неврегульованими лишаються певні питання, які потребують системного, комплексного вирішення. Таким може стати створення консультаційно-дорадчого органу – Координаційної ради. До кола її завдань входить моніторинг та аналіз актуальної ситуації внутрішньо переміщених осіб, розробка проєктів міських програм та нормативно-правових актів з метою захисту їхніх прав, співпраця з благодійними та громадськими організаціями щодо забезпечення і захисту прав внутрішньо переміщених осіб, а також залучення фінансування на виконання програм та заходів, що містять компонент допомоги внутрішньо переміщеним особам. Крім того, Координаційна рада стане дієвим інструментом в налагодженні двосторонньої взаємодії між місцевою владою та громадою внутрішньо переміщених осіб», – зазначила Алла Шлапак.

Депутатка додала, що захист прав та свобод переселенців, аналіз впливу прийнятих урядовцями на них рішень та можливість впливати на процес їх прийняття – є важливим завданням депутатського корпусу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]