Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Подільському районі створять Центр комплексної реабілітації та надання соціальних послуг для дітей та людей з інвалідністю

07 жовтня 2021 року, 16:25

З метою комплексного підходу та здійснення реабілітаційних заходів у Подільському районі створять Центр комплексної реабілітації та надання соціальних послуг для дітей та людей з інвалідністю. Відповідне рішення прийняли на пленарному засіданні Київської міської ради 7 жовтня.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації, депутата Київської міської ради Валентина Мондриївського, люди з інвалідністю потребують постійного соціального захисту, підтримки та допомоги. Існуюча мережа установ і закладів для людей з інвалідністю не може забезпечити надання необхідних послуг для всіх жителів Подільського району, тому прийнято рішення створити новий центр.

«Завданням центру буде створення комфортних умов для реалізації соціальної послуги денного догляду та медичного супроводу, а також надання реабілітаційних та педагогічних послуг, спрямованих на розвиток і коригування порушення розвитку. Необхідно забезпечити дітей та людей з інвалідністю можливістю всебічного розвитку, активного соціального життя та ефективного інтегрування у суспільстві. Потрібно виховувати у них сталі навички з метою самообслуговування та адаптації в навколишньому середовищі», – зазначив Валентин Мондриївський.

Депутат додав, що концепція центру передбачає здійснення соціальної реабілітації максимально наближено до місця проживання, налагодження комунікації з районними органами охорони здоров’я та навчальними закладами, створення індивідуальних реабілітаційних програм для кожної людини, а також  залучення батьків та інших членів сім’ї до участі у реабілітаційному процесі без ізоляції від суспільства.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]